Kā izvēlēties pašu saldāko un gatavāko arbūzu? Piecas gatava augļa pazīmes

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mynameisharsha, CC BY-SA 2.0

Kā izvēlēties pašu saldāko un gatavāko arbūzu? Piecas gatava augļa pazīmes

Nav patīkami, ja nopērc arbūzu, atnes mājās, bet tas ir negatavs un negaršīgs.

Pēc šādas vilšanās grūti saņemties un riskēt pirkt vēlreiz – ja nu atkal negatavs? Kā saprast, kas «lācītim vēderā»?

Piecas pazīmes, kas liecina, ka arbūzs ir gatavs:

1. Svars. Jo smagāks arbūzs, jo gatavāks un sulīgāks.

2. Forma. Centies izvēlēties simetriskas formas augļus , labāk apaļākus, tie auguši vienmērīgi un ir saldāki.

3. Dzeltenie raksti. Jo spilgtāki un košāki dzeltenie raksti, jo auglis vairāk nobriedis. Negataviem augļiem dzeltenā raksta nav.

4. Astīte. Gatava augļa astīte ir sausa, sažuvusi, tā nedrīkst būt zaļa. Ja ap astīti ir tumšs kristālisks cukura aplis, tad tā ir salda arbūza pazīme.

5. Skaņa. Pasitot pa gatavu arbūzu, dzirdēsi tīru, dobju skaņu. Negatavi augļi neskan. Šī ir pati populārākā metode, kā noteikt augļa gatavību, arī pati drošākā, raksta «lifter.com.ua».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu