Grībauskaite: Terorakts Nicā ir noziegums pret cilvēcību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Terorakts Francijas kūrortpilsētā Nicā, kur ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, ir neattaisnojams noziegums pret cilvēcību, kas tiks nosodīts laiku laikos, piektdien norādījusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

«Nekāds visnegantākais terors neiebiedēs tautu, kura spējusi gadsimtiem ilgi cīnīties un izcīnījusi savu brīvību, vienlīdzību un brālību. (..) Mēs visi sirdīs esam kopā ar Francijas cilvēkiem. Saprotam, sērojam, atbalstām,» teikts prezidentes paziņojumā, ko izplatījis viņas preses dienests.

Lietuvas Seima spīkere Loreta Graužiniene piektdien visa parlamenta un savā vārdā nosūtījusi līdzjūtību Francijas Nacionālās sapulces priekšsēdētājam Klodam Bartolonam un Francijas Senāta spīkeram Žerāram Laršē, kā arī terorakta upuru tuviniekiem.

«Esam satriekti par tādu ne ar ko neattaisnojamu nežēlību un nosodām šo terora uzbrukumu, kas prasījis daudzu cilvēku dzīvības. Terorisms un radikālisms beidzot ir jāiegrožo. Mūsu kopējā atbildība un pienākums ir apvienot spēkus, lai aizšķērsotu ceļu šādiem asiņainiem uzbrukumiem un nodrošinātu vienas no svarīgākajām cilvēka tiesībām - tiesības uz drošu dzīvi,» uzsvērusi Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja.

Premjerministrs Aļģirds Butkevičs savā līdzjūtībā Francijas sabiedrībai uzsvēris, ka jebkāds terorakts ir bezjēdzīgs un nosodāms līdzeklis politisku mērķu sasniegšanai.

«Izsaku dziļu līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm, tuviniekiem, visiem Francijas cilvēkiem, ko skāris šis sāpīgais uzbrukums, kas veikts Bastīlijas dienā. Novēlu būt saliedētiem šai smagajā zaudējumu brīdī, bet cietušajiem - atveseļošanos un spēku,» teikts viņa paustajā līdzjūtībā.

Kā izteicies Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs, kas bija ieradies pieminēt Nicas terorakta upurus pie Francijas vēstniecības Viļņā, notikušais uzskatāms par vēl vienu atgādinājumu, cik svarīgi ir cīņā pret terorismu apvienot visu valstu pūliņus.

«Mums jāsāk ļoti stipri domāt par sadarbību, kas nepieciešama cīņā pret terorismu. Neraugoties uz mūsu nacionālo noslēgtību vai specdienestu darbības specifiku, mums ir jāapmainās ar informāciju un jādara tas profesionāli, savlaicīgi, nevis pēc tam, kad kaut kas noticis. Neliegsimies, te varbūt mazliet cietīs arī mūsu privātums, bet tas ir vajadzīgs, lai novērstu šādas neprātīgas un bezjēdzīgas darbības un notikumus,» žurnālistiem sacījis ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu