Zināma pagaidām reālākā VID vadītāja amata kandidāte ir Koļegova

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Patlaban reālākā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata kandidāte ir Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Inga Koļegova, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Šodien finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) tikusies ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un informējusi par iespējamajiem VID vadītāja amata kandidātiem.

Reizniece-Ozola atteicās komentēt to, cik VID vadītāja amata kandidāti premjeram tiek piedāvāti izvērtēšanai, kā arī ministre nekomentēja, vai starp ieteiktajām personām ir iepriekš publiski izskanējušie vardi - Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija gan liecina, ka reālākā kandidāte uz VID vadītājas amatu ir tieši Koļegova. Reizniece-Ozola iepriekš pauda, ka Koļegova ir laba administratore. Ministrei simpātiski šķiet, ka VVD vadītāja sarežģītajās valsts un uzņēmēju domstarpībās par gudrona dīķiem ir spējusi aizstāvēt valsts intereses.

«VID amata kandidātiem ir dots laiks, lai apsvērtu iespēju kandidēt uz amatu, bet nākamnedēļ Ministru prezidents tiksies ar šīm personām. Ir reālāki kandidāti un ir arī tādi, kuriem virzīšana uz VID vadītāja amatu ir pārsteigums. Katrā ziņā neviens ar varu netiks rotēts uz amatu VID. Tāpēc gribu dot laiku, lai cilvēki saprot, ko nozīmē darbs VID. Ja neatradīsim VID vadītāju valsts pārvaldē, tiks rīkots atkārtots konkurss,» stāstīja finanšu ministre.

Pēc viņas teiktā, ja kāds no noskatītajiem VID amata kandidātiem valsts pārvaldē piekritīs ieņemt jauno amatu, lēmums par VID vadītāja virzīšanu varētu tikt pieņemts tad, kad Reizniece-Ozola atgriezīsies no atvaļinājuma, proti, 25.jūlijā.

Savukārt Kučinskis pēc vadības sēdes žurnālistiem stāstīja, ka finanšu ministre viņu ir iepazīstinājusi ar potenciālajiem VID vadītāja kandidātiem, taču dažu pretendentu piekrišana ieņemt amatu esot vispārīga. «Nākamnedēļ tikšos ar VID vadītāja amata kandidātiem, ja tādi būs,» atzina premjers.

Kā ziņots, izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu ir beidzies bez rezultāta. Neviens no konkursa otrajā kārtā izraudzītajiem četriem pretendentiem neesot bijis piemērots, lai virzītu konkursa trešajai kārtai.

Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16.jūnijā, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4.jūlijā. Tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti nākamajā kārtā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone vasaras sākumā iesniedza atlūgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu