Tarantino: Kristofs Valcs izglāba «Inglourious Basterds»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kventins Tarantino gandrīz atteicies no ieceres uzņemt «Inglourious Basterds» («Bēdīgi slavenos mērgļus»), jo ilgstoši nevarēja atrast aktieri lomai, kura galu galā Kristofam Valcam (Christoph Waltz) atnesa Oskaru.

Kinorežisors atzinis, ka viņam bija grūtības atrast aktieri pulkveža Hansa Landas lomai, jo viņš vēlējies, lai nacista tēlu, kas pazīstams kā «Ebreju mednieks», atveido vācu aktieris.

«Es negribēju, lai kāds nīderlandietis attēlotu vācu nacistu,» nesen, Izraēlā stāstot par savu karjeru, skaidroja Tarantino. «Es negribēju, lai arī zviedrs attēlo vācu nacistu. Tātad atā, Maks fon Sidov. Nē, paldies, Ritger Hauer. Es gribēju, lai vācieši attēlo vāciešus un runā vāciski. Es gribēju, lai katra valsts pārstāv pati sevi, cik tas ir iespējams.»

Tarantino arī atzina, ka viņš ar producentu Lorensu Benderu neesot vēlējušies turpināt filmas projektu, ja netiktu atrasta ideālais Landas atveidotājs. Tolaik bija atlikušas tikai dažas dienas līdz projekta beigām, kad lomai pieteicās vācu un austriešu aktieris Valcs.

Kventins Tarantino (Quentin Tarantino)
Kventins Tarantino (Quentin Tarantino) Foto: AP/Scanpix

«Es jau sāku nervozēt un negribēju uzņemt filmu bez ideālā Landas,» stāstīja režisors. «Es tobrīd jau sāku emocionāli noskaņoties uz filmas izgāšanos. Tad telpā ienāca Kristofs Valcs, kurš acīmredzami bija tas, kuru mums vajadzēja. Viņš spēja paveikt jebko, ko mēs gribējām. Viņš bija nepārspējams.»

«Pēc viņa atlases uzstāšanās mēs bijām sajūsmā. Mēs viņa brukām virsū, sakot: «Ak Dievs, tu esi nepārspējams, tu esi fantastisks. Ak Dievs, paldies tev, paldies, paldies!»»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu