Dženifera Anistone atklātā vēstulē nosoda baumas par viņas grūtniecību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktrise Dženifera Anistone paziņojusi, ka viņai «apnikušas» baumas par grūtniecību un tas, cik bieži sievietes tiek «vērtētas un uztvertas kā objekts».

Seriāla «Friends» («Draugi») zvaigzne laikrakstam «The Huffington Post» uzrakstījusi garu eseju, kurā aktrise izklāsta savu sašutumu par apjomīgajiem paparaci pūliņiem uzņemt viņas vai viņas vīra Džastina Terū fotogrāfiju.

Viņa raksta: «Sākumā es vēlos pateikt, ka nekad iepriekš neesmu jebkādām tenkām pievērsusi uzmanību. Man nepatīk izniekot enerģiju melu biznesam, taču šoreiz es vēlos piedalīties jau aizsāktā svarīgā sarunā, kura jāturpina. Tā kā es neuzturos sociālajās vietnēs, es nolēmu savas domas izteikt rakstveidā.»

«Ja jums tas ir jāzina, es neesmu stāvoklī. Taču man ir apnikusi šī sacensībai līdzīgā izpēte un spriešana par citu ķermeņu formām, katru dienu attaisnojoties, ka tāda ir «žurnālistika», [konstitūcijas] «pirmā labojuma» [par runas brīvību] tiesības un daļa no «slavenību ziņām».»

«Katru dienu mūs ar vīru nomoka dučiem agresīvu fotogrāfu, kas ilgstoši tup pie mūsu mājām un pārmērīgi cenšas mūs nofotografēt, pat ja tādējādi viņi apdraud mūs vai citus nejaušus garāmgājējus. Taču atliekot sabiedrības drošības aspektu, es vēlos koncentrēties uz svarīgāko - ko īsti mums visiem nozīmē šis neprātīgais preses rituāls.»

47 gadus vecā aktrise turpināja, nosodot to, kā sievietes tiek uztvertas par objektiem un pārmērīgi vērtētas.

«Šāda pataisīšana par objektiem un vērtēšana, kādai mēs pakļaujam sievietes, ir absurda un nomācoša. Veids, kā mediji mani attēlo, ir atspulgs, kā mēs pārsvarā redzam un attēlojam sievietes ikdienā, viņas vērtējot un salīdzinot ar nejēdzīgiem skaistuma standartiem,» raksta Anistone.

«Dažreiz kultūras standarti ir jāaplūko no cita skatu punkta, lai mēs varētu saprast, ko tie patiesībā nozīmē. Tie ir mūsu kopīga pieņemšana, neapzināta piekrišana. Mēs esam tie, kas pārvalda savu viedokli. Pasaules mazās meitenes uzsūc mūsu pasīvo piekrišanu šiem nenormālajiem standartiem, un tas viņas nopietni ietekmē uz visu atlikušo dzīvi,» norāda Anistone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu