Noskaties kā Itālijā krāpjas valsts sektora darbinieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carabienieri Napoli

Dienviditālijas valsts iestāžu darbinieki pieķerti valkājam kartona kastes uz galvām, lai viņus neatpazītu, kamēr viņi krāpjoties izmaina savus darba laikus, otrdien ziņo Itālijas mediji. Kādā pilsētiņā pie Neapoles policija pieķērusi 23 padomes darbiniekus, kas videokadros redzami piereģistrējam savu draugu darba sākuma vai beigu laikus vai piereģistrējoties un uzreiz dodamies projām, no kuriem divi maskējušies ar kartona kastēm galvās.

Sešiem no viņiem noteikts mājas arests, 13 darbinieki uz gadu atstādināti no amata, bet četri atstādināti uz sešiem mēnešiem. Četriem padomes birojiem nācies pārtraukt darbību pazaudēto darbinieku dēļ.

Valdība janvārī pieņēma dekrētu par darba kavēšanas apkarošanu valsts iestāžu darbinieku vidū. Darba devēji, kas šādu krāpnieku darbības laiž gar ausīm, arī riskē tikt sodīti.

Darba kavēšanas problēma pērn nonāca uz avīžu pirmajām lapām, kad Itālijas ziemeļrietumu pilsētā Sanremo apcietināja 35 cilvēkus, savukārt par neatrašanos darbā sāka izmeklēšanu par 195 cilvēkiem.

Par skandāla seju kļuva kāds satiksmes policists, kurš dzīvo tajā pat mājā, kur strādā, kuru finanšu policija slepeni nofilmēja, kā viņš piereģistrējas darbam vienās apakšbiksēs un pēc tam acīmredzot dodas atpakaļ gulēt vai arī viņu darbam piereģistrē sieva naktskreklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu