No cietuma Meksikas kūrortpilsētā Kankūnā izbēguši 10 ieslodzītie

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No cietuma Meksikas kūrortpilsētā Kankūnā otrdienas vakarā izbēguši 10 ieslodzītie, kas ir kārtējais cietumnieku bēgšanas gadījums skandālu nomocītajā Meksikas soda izciešanas sistēmā.

Ieslodzītie piekāvuši cietumsargu un pārlēkuši pār cietuma sienu, informēja Kintana Roo štata valdība. Vismaz trīs izbēgušie esot devušies prom taksometrā, kur esot pārģērbušies.

Daži no izbēgušajiem tiek uzskatīti par ļoti bīstamiem, atklāja štata sabiedriskās drošības pārstāve, kas vēlējās palikt anonīma.

Karību jūras kūrorts Kankūna ir populārs ASV tūristu galamērķis, tomēr cietums neatrodas viesnīcu rajona tuvumā, bet ir izvietots blīvi apdzīvotā dzīvojamo māju rajonā.

Valdība paziņoja, ka pastiprināta drošība cietuma apkārtnē, kā arī uz autostrādēm un pie taksometru novietnēm un autoostām.

Meksikas mediji vēstīja, ka izbēgušie esot divu bandu locekļi, kas izmantojuši cietumā izcēlušos kautiņu, lai izbēgtu. Pērnā gada oktobrī no Kankūnas cietuma jau izbēga divi ieslodzītie.

Meksikas cietumi ir pārpildīti, tajos valda vardarbība, un tos bieži kontrolē bandas. Februārī 49 ieslodzītie tika nogalināti bandu sadursmēs cietumā Monterrejā valsts ziemeļos.

2012.gada septembrī no cietuma Meksikas ziemeļos izbēga 131 ieslodzītais, bet pērnā gada jūlijā no paaugstinātas drošības cietuma Mehiko izbēga narkobarons Hoakins Gusmans, kurš vēlāk tika notverts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu