Emīla Dārziņa jauktais koris guvis uzvaru starptautiskā koru konkursā Austrijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Emīla Dārziņa jauktais koris, piedaloties starptautiskā koru konkursā Špitālā, Austrijā, ieguvis pirmo vietu oriģinālmūzikas kategorijā un otro vietu tautas mūzikas kategorijā, informēja kora pārstāve Aiva Švēde. Emīla Dārziņa jauktais koris saņēmis arī Austrijas kordiriģenta un komponista Gintera Mitergradnegera vārdā nosaukto labākās interpretācijas speciālbalvu par izpildīto Ērika Ešenvalda dziesmu «Rivers of Light». Pašu kori īpaši iepriecināja saņemtā skatītāju simpātijas balva.

Kora mākslinieciskā vadītāja Nora Vītiņa akcentēja, ka uzvara Špitālas koru konkursā ir košs kora sezonas noslēgums un viņai ir milzīgs gandarījums par paveikto, kā arī prieks par saņemto klausītāju atbalstu un mīlestību.

Konkursā oriģinālmūzikas kategorijā otro vietu ieguva Vīnes mūzikas un izpildītājmākslas universitātes koris «Webern» diriģenta Aloīza Glasnera vadībā, savukārt tautas mūzikas kategorijā Austrijas koris ieņēma pirmo vietu.

Špitālas koru konkurss jau kopš 1964.gada ik gadu pulcē korus no visas pasaules, un šogad tajā piedalījās kori no Indonēzijas, ASV, Kolumbijas, Austrijas, Slovēnijas, Ungārijas, Ukrainas un Latvijas. No Latvijas līdz šim uzvarēt bija izdevies tikai koriem «Ave Sol» 1983. gadā, «Kamēr» 1999. gadā un 2005. gadā, kā arī korim «Balsis» 2002. gadā.

Aizvadītā sezona Emīla Dārziņa jauktajam korim ir bijusi koncertiem un notikumiem bagāta. Pagājušā gada novembrī koris piedalījās koru konkursā Spānijas pilsētā Tolosā, iegūstot trešo vietu tautas mūzikas kategorijā un saņemot speciālbalvu par labāko basku skaņdarba izpildījumu. Emīla Dārziņa koris regulāri koncertē Latvijā, kā arī piedalās Nacionālā teātra izrādē «Raiņa sapņi».

Augusta sākumā Emīla Dārziņa jauktais koris piedalīsies Latvijas Televīzijas ikgadējā labdarības akcijā Likteņdārzā, bet oktobra beigās kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem dosies uz Maskavu ar izrādi «Raiņa sapņi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu