Kristina, kas vēlas kontrolēt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopš 2008. gada Kristina Velčesa (Kristin Welchez) bija pazīstama kā Kalifornijas meiteņu grupas «Dum Dum Girls» līdere Dee Dee Penny (šo grupu esmu minējis rubrikā «Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem»). Meitenes spēlēja saulainu garāžpopu un izdeva trīs albumus. Šogad Velčesa ir pieņēmusi jaunu skatuves vārdu Kristin Kontrol, un laidusi klajā žanriski pavisam atšķirīgi solo albumu. Un tas ir visnotaļ jauks!

Kristin Kontrol «X-Communicate»

(Sub Pop Records)

9/12

Pati 34 gadus vecā dziedātāja intervijās atzīst, ka tomēr nav 100% panku meitene, un neredz sevi visu turpmāko karjeru kā pancīgā «Dum Dum» meiča. It kā jau muzikālās transformācijas viņa varēja īstenot arī kopā ar grupu, taču tika pieņemts, kā viņa pati tagad, atskatoties saka, pareizs lēmums. «Dum Dum Girls» fanu atmiņā paliks kā saulaina, spuraina garāžpopa/pankroka meiteņu apvienība, bet pati viņa devusies dziļākos... vai pareizāk būtu teikt seklākos popmūzikas ūdeņos?

Tiešām no ģitārām Kristin Kontrol skanējumā gandrīz nav ne vēsts. «X-Communicate» ir tipisks sintpopa ieraksts, kurā dominē sintezatori un bungmašīnas. Kristinas balss šāda elektroniska aranžējuma kontekstā arīdzan skan svešādi, radot asociācijas ar tādām popmūzikas dziedātājām kā Čārliju XCX (Charli XCX) un grieķu izcelsmes velsieti Marinu Diamandisu (no Marina & The Diamonds).

Kristin Kontrol "X-Communicate"
Kristin Kontrol "X-Communicate" Foto: Publicitātes foto

Dziesmas savam jaunajam solo projektam Kristina sāka gatavot pagājušā gada pašā sākumā, taču tikai piesaistot divus producentus - Kurtu Feldmanu (spēlē hipsterīgā sintpopa grupā «Ice Choir») un Endrjū Milleru («Dum Dum Girls» ģitāristu), sacerētās melodijas sāka iegūt formu.

Tieši, pateicoties Feldmanam, kurš ar savu grupu «Ice Choir» pamatīgi «izkodis» astoņdesmito gadu mūziku, Kristinas koķetēšana ar popmūziku, manuprāt, ir izdevusies. Arī dziedātājas vizuālais tēls strādā.

Ir

grūti minēt kādas konkrētas ietekmes, jo katrā dziesmā ir atsevišķi elementi, kas asociāciju sektorā liek iedegties kādai spuldzītei.

Ievadošā «Show Me» jau ar pirmo akordu rada asociācijas ar 80. gadu beigu «The Cure», «White Street» ar 90. gadu sākuma «James», šur tur saklausu «New Order», kaut ko no Džordžio Morodera, jaunā viļņa utt.

Taču viens skaņdarbs ir izceļams īpaši. Tituldziesma «X-Communicate» varētu būt viena no gada popdziesmām. Perfekts pants, perfekts bridžs un absolūti perfekts piedziedājums.

Labākā dziesma: «X-Communicate»

Izdošanas datums: 27.05.2016.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu