Karro pēc kārtējās traumas šosezon vairs nevarēs doties trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bavo Svijgers

Latvijas motokrosa braucējs Matīss Karro aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijā guvis kārtējo traumu un šosezon vairs nevarēs atgriezties trasē, pavēstījusi viņa pārstāvētā «24MX Honda» komanda.

Karro piedalījās stadiona krosa sacensībās, izcīnot trešo vietu kopvērtējumā, tomēr superfināla otrajā līkumā sadursmē guva kājas traumu un pārbaudes parādījušas, ka savainojums ir nopietns.

«Sadursme pati par sevi bija ierasta, tomēr gūtā trauma ir nopietna - pārrautas ceļgala krusteniskās saites un saārdīts menisks, kurš turklāt iesprūdis starp kauliem ceļgalā,» stāstīja sportists. «Šonedēļ man būs operācija, bet pēc tam atkal smaga rehabilitācija.»

Karro jau atzinis, ka šī ir tumšākā sezona viņa karjerā, turklāt ziemā pēc sagatavošanās perioda viņš juties spēcīgāks nekā jebkad agrāk.

«Biju ļoti priecīgs par komandu un motociklu, tomēr man nebija iespēju parādīt, ko varu paveikt,» teica sportists.

Matīss Karro
Matīss Karro Foto: Bavo Svijgers

Pirms sezonas Karro iedzīvojās nopietnā ceļgala traumā, apritē atgriežoties maija beigās, kad pasaules čempionāta posms norisinājās Spānijā. Tiesa, latvietis neilgi pirms šī posma treniņā sasita elkoni, tāpēc piedalījās tikai treniņbraucienos, bet sacensībās atgriezās jūnija beigās Itālijā, kad pasaules čempionāta posmā MXGP klasē viņam neizdevās sasniegt finišu nevienā no abiem braucieniem. Tā Karro pasaules čempionātā bija atgriešanās pēc vairāk nekā pusotra gada pārtraukuma.

Iepriekšējā sezonā Karro pārstāvēja Anglijas komandu «MVR-D Honda», ar kuru piedalījās sacensībās Lielbritānijā un Baltijā, bet sacīkstēs Latvijā viņš pārstāvēja «MX Moduls» vienību. Pērn pasaules čempionāta posmos latvietis nestartēja.

Savukārt 2014.gadā Karro aizvadīja veiksmīgāko sezonu karjerā, jo latviešu braucējs pasaules čempionātā prestižākās MXGP klases kopvērtējumā izcīnīja augsto 13.vietu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu