Prokuratūra spriedumu Imantas pedofila lietā nepārsūdzēs, jo tas atbilst likuma prasībām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Prokuratūra spriedumu Imantas pedofila lietā nepārsūdzēs, jo tas atbilst likuma prasībām, informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe. Prokuratūrā norāda, ka «spriedums atbilst Krimināllikuma un Kriminālprocesa likuma prasībām».

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Kurzemes priekšpilsētas tiesas prokurors Agris Skradailis Naurim Pikšteinam jeb tā dēvētajam Imantas pedofilam prasīja brīvības atņemšanu uz 20 gadiem, bet tiesa viņam piesprieda 25 gadus cietumā.

Savukārt Pikšteins un viņa advokāts Antons Drēbnieks, kurš tiesai lūdza prokurora prasīto sodu samazināt par trim gadiem, ir spriedumu pārsūdzējis.

Drēbnieks aģentūrai BNS iepriekš pauda, ka tiesa, skatot lietu apelācijas kārtībā, Pikšteinam sodu varētu samazināt par ne vairāk kā pieciem gadiem.

Jau ziņots, ka tā dēvētajam Imantas pedofilam tiesa 22.jūnijā piesprieda brīvības atņemšanu uz 25 gadiem, ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem, kā arī lēma par morālo kompensāciju piedziņu septiņu cietušo labā par kopējo summu 67 000 eiro.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pērn augustā policija aizturēja 20 gadus vecu vīrieti par smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm daudzdzīvokļu namu kāpņutelpās Imantā un Zasulaukā.

Ar kriminālprocesa ietvaros veiktās ekspertīzes slēdzienu aizdomās turētais vīrietis ir atzīts par pieskaitāmu. Viņš sadarbojies ar izmeklēšanu un sniedzis liecības par izdarītajiem noziegumiem.

Lietā figurē sešas nozieguma epizodes, no kurām vienā bijušas iesaistītas divas mazgadīgas meitenes.

Pikšteins savu vainu atzina un izdarīto nožēloja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu