Sanderss piedalīsies Klintones kampaņas pasākumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Vērmontas štata senators Bērnijs Sanderss piedalīsies bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones kampaņas pasākumā Ņūhempšīras štatā, kur viņš varētu izteikt oficiālu atbalstu demokrātu favorītei cīņā par Balto namu.

Abu politiķu priekšvēlēšanu kampaņas pirmdien paziņoja, ka Sanderss pievienosies Klintonei Portsmutā, Ņūhempšīras štatā, lai «apspriestu viņu saistības, veidojot Ameriku, kas ir spēcīgāka vienotībā, un ekonomiku, kas strādā visu labā, ne tikai to, kuri atrodas virsotnē».

Sanderss joprojām nav izteicis savu atbalstu bijušajai pirmajai lēdijai, kā arī nav atzinis savu sakāvi cīņā par demokrātu nominācijas iegūšanu.

Laikraksts «The New York Times» jau pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Sanderss piedalīsies Klintones kampaņas pasākumā un oficiāli izteiks viņai atbalstu.

Kreisais senators ir risinājis sarunas ar Klintones kampaņas biroju, cenšoties panākt, lai viņa aizstāvētās idejas tiktu pārstāvētas partijas konventā jūlijā, kad Klintone tiks oficiāli apstiprināta par partijas kandidāti.

Abas puses ir vienojušās par klimata pārmaiņu jautājumu, veselības aprūpi un minimālo algu 15 dolāri (13,5 eiro) par stundas darbu. Tomēr nav izdevies vienoties par Klusā okeāna reģiona partnerību («Trans Pacific Partnership», TPP), vēsta ASV mediji.

Klintone priekšvēlēšanās jau guvusi noteicošu pārsvaru pār Sandersu, nodrošinot vismaz 2383 delegātu balsis, kas nepieciešamas viņas kandidatūras izvirzīšanai prezidenta vēlēšanām Demokrātu partijas konventā jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu