Sanšešs nosaukts par Eiropas čempionāta labāko jauno spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles futbola valstsvienības talantīgais pussargs Renatu Sanšešs nosaukts par Eiropas čempionāta labāko jauno spēlētāju.

Eiropas čempionāta finālmačā Portugāle svētdien pagarinājumā ar rezultātu 1:0 uzvarēja sacensību saimnieci Franciju, vienīgos vārtus gūstot 109.minūtē, kad izcēlās Eders.

Par turnīra labāko jauno spēlētāju nosaukts Sanšešs, kuru maijā Vācijas bundeslīgas čempione Minhenes «Bayern» iegādājās par 35 miljoniem eiro no Portugāles vienības Lisabonas «Benfica».

Šo balvu pasniedz spēlētājiem, kuri nav dzimuši agrāk par 1994.gada 1.janvāri. Balvas ieguvēju noteica UEFA komisija, kurā piedalījās Anglijas kluba Mančestras «United» leģendārais treneris Alekss Fergusons un citas futbola slavenības.

Sanšešs, kuram pēc vairāk nekā mēneša paliks 19 gadi, kļuva par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš devies laukumā Eiropas čempionāta finālā. Viņam tobrīd bija pilni 18 gadi un 328 dienas.

Iepriekšējais rekords piederēja Portugāles izlases zvaigznei Krištianu Ronaldu, kurš 2004.gadā Eiropas čempionāta finālā pret Grieķiju laukumā devās 19 gadu un 150 vecumā.

Sanšešs kļuvis arī par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš izcīnījis Eiropas čempiona titulu. Līdz šim rekords piederēja itālim Pjetro Anastāzi, kurš 1968.gadā triumfēja 20 gadu un 63 dienu vecumā. Anastāzi toreiz arī guva vārtus pret Dienvidslāviju un viņš joprojām ir jaunākais vārtu guvējs Eiropas čempionāta finālos.

Eiropas čempionātā Sanšešs piedalījās sešos mačos un guva vienus vārtus, palīdzot Portugāles izlasei ceturtdaļfinālā pārspēt Poliju.

Zelta buci jeb futbolazābaku saņēmis Francijas izlases uzbrucējs Antuāns Grīzmans, kurš ar sešiem precīziem sitieniem kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju.

Par finālmača labāko spēlētāju tika atzīts Portugāles izlases aizsargs Pepe, savukārt visa turnīra vērtīgākā futbolista balvas ieguvējs vēl nav paziņots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu