Krievu zvaigzne Dacjuks pievienojies KHL turīgākajam klubam SKA

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja zvaigzne Pāvels Dacjuks piektdien noslēdzis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) bagātāko vienību Sanktpēterburgas SKA, ko nākamajā sezonā trenēs Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Jau jūnijā Dacjuks paziņoja, ka atstās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Detroitas «Red Wings», ko pārstāvēja kopš 2001.gada, un atgriezīsies dzimtenē.

Šobrīd 37 gadus vecajam uzbrucējam ar «Red Wings» komandu vēl bija spēkā līgums uz nākamo sezonu, tomēr sportists nolēma to lauzt, atsakoties no 7,5 miljonu ASV dolāru (6,6 miljoni eiro) liela atalgojuma. Tika gan prognozēts, ka šovasar «Red Wings» krievu aizmainīs.

«Red Wings» komandai Dacjuks pievienojās 2001.gadā, kopš tā laika divas reizes (2002. un 2008.gadā) izcīnot Stenlija kausu, trīs reizes iegūstot Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam, bet četras reizes saņemot Lēdijas Bingas balvu, kas tiek pasniegta par godīgu spēli un džentlmenisku uzvedību laukumā.

Dacjuks četras reizes piedalījās NHL Zvaigžņu spēlē, bet 2008.gadā viņam bija labākais lietderības rādītājs visā līgā. NHL regulārajos čempionātos viņš 953 spēlēs guva 314 vārtus un atdeva 604 rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +249. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņš 157 spēlēs guva 42 vārtus un 71 reizi asistēja partneriem.

Dacjuks ar Krievijas izlasi ir 2012.gada pasaules čempions, reizi kļuvis arī par pasaules vicečempionu un divas reizes ieguvis bronzas medaļas. Viņš pie bronzas tika arī 2002.gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā.

Tehniskais uzbrucējs ir iekļauts Krievijas izlases sastāvā startam Pasaules kausā, bet maijā viņš valstsvienībā spēlēja arī pasaules čempionātā Maskavā, izcīnot bronzas medaļu.

Dacjuks ir Jekaterinburgas hokeja skolas audzēknis. Savu gatavību uzbrucējam piedāvāt līgumu jau maijā izteica KHL turīgākā kluba SKA vadība, ko nākamajā sezonā trenēs Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

NHL lokautu laikā Dacjuks pārstāvēja Maskavas «Dinamo» (2005.gadā) un Maskavas CSKA (2012.gadā) komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu