Sapnis par Rio izsapņots: Basketbolisti piedzīvo zaudējumu!

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbola izlase Riodežaneiro olimpiskā kvalifikācijas turnīra pusfināla spēlē piektdien ar rezultātu 70:77 (13:17, 17:16, 20:18, 20:26) ļoti saspringtā cīņā piekāpās Puertoriko valstsvienībai. Līdz ar to Latvija izstājās no cīņas par dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Aizvadītajā mačā Latvija realizēja vien trīs no 26 tālmetieniem un 11 no 18 soda metieniem.

Latvijas izlasei piektdien 16 punktus iemeta Jānis Timma, 13 punktus sameta Ojārs Siliņš, bet attiecīgi 12 un 11 punktus guva Anžejs Pasečņiks un Dairis Bertāns.

Savukārt Puertoriko izlasē Džons Holands guva 15 punktus, bet pa 14 punktiem iemeta šīs valsts slavenākie basketbolisti Hosē Huans Barea un Karloss Arojo.

Latvijas izlase spēles ievadā netrāpīja pustālos metienus, bet realizēja raidījumus no groza apakšas. Tomēr pēc pretinieku līdera Barea tālmetiena Latvijas izlase nokļuva iedzinējos ar 4:7. Trešo metienu no spēles Latvija realizēja vien sestajā minūtē, kad Jānis Strēlnieks iemeta pirmo trīspunktu raidījumu. Kaut Latvija arī turpinājumā nespēja iemest brīvus metienus, tā labi darbojās aizsardzībā un astotajā minūtē tai joprojām bija tikai četru punktu deficīts (7:11).

Līdz ceturtdaļas beigām turpinājās līdzīga cīņa un Latvija bija iedzinējos ar 13:17. Jau pirmajā ceturtdaļā Latvija izmeta desmit tālmetienus, trāpot tikai vienu.

Otrajā ceturtdaļā Latvija sāka uzbrukt nedaudz precīzāk un ceturtajā minūtē pēc Daira Bertāna caurgājiena uz brīdi panāca izlīdzinājumu 20:20, tomēr uz to uzreiz ar precīzu tālmetienu atbildēja Barea. Turpinājumā Jānis Timma realizēja divus punktus ar sodu, bet brīdi vēlāk ar vēl vienu precīzu soda metienu jau deva Latvijai vadību ar 26:25.

Ceturtdaļas beigu daļā gan Latvijai sekoja vēl viens klusuma periods un pretinieki sameta nākamos astoņus punktus. To pēc vairākām minūtēm pārtrauca Aigars Šķēle, vēl divus punktus ātrajā uzbrukumā iemeta Jānis Timma, pirmo puslaiku noslēdzot ar 30:33.

Otrā puslaika ievadā pēc Anžeja Pasečņika un Ojāra Siliņa raidījumiem Latvija atguva vadību, tomēr atkal tas notika vien uz īsu brīdi un nākamos piecus punktus sameta Puertoriko. Turpinājumā vadība mainījās regulāri, bet Latvija joprojām nespēja trāpīt tālmetienus un trešās ceturtdaļas otrajā pusē to attiecība bija 1/17.

Kopumā spēle turpinājās nervoza, bet pirms noslēdzošajām desmit minūtēm Latvija bija iedzinējos ar 50:51.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Puertoriko iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, tomēr beidzot «sauso» sēriju pārtrauca arī Latvija, trīs punktus realizējot Dairim Bertānam. Savukārt vēl pēc laika Siliņš ar caurgājienu atkal izlīdzināja rezultātu - 60:60. Cīņa turpināja ritēt punkts punktā, tomēr ilgstoši Latvija neko vairāk par neizšķirtu nespēja panākt.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām ļoti svarīgu tālmetienu iemeta Siliņš, rezultātam kļūstot 68:68. Turpinājumā Puertoriko komandai divus punktus no groza apakšas iemeta Renaldo Balkmans, bet 35 sekundes pirms pamatlaika beigām tālmetienu realizēja Arojo un Latvijai atkal jau bija piecu punktu deficīts. Pasečņiks ātri iemeta divus punktus, bet sekojošo soda metienu netrāpīja. Kaut pats Pasečņiks savāca atlēkušo bumbu, pretinieki ātri to pārtvēra un ātrajā uzbrukumā iemeta divus punktus, turpinājumā novedot maču līdz uzvarai.

Latvijas izlase turnīra B apakšgrupā ieguva pirmo vietu, pārspējot Japānu ar 88:48 un Čehiju ar 71:59. Savukārt Puertoriko ar 81:87 zaudēja mājiniecei Serbijai, bet ar 91:81 pārspēja Angolu, kas tai deva otro vietu A apakšgrupā.

Plkst.22 pēc Latvijas laika notiks otra pusfināla cīņa, kurā spēkosies A grupas uzvarētāja Serbija ar Čehijas basketbolistiem, kuri bija otrie B grupā.

Izšķirošā cīņa par vienīgo olimpisko ceļazīmi gaidāma sestdien.

Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīrs notiks no 6. līdz 21.augustam.

Latvijas basketbola izlases sastāvs olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Jānis Strēlnieks (Bambergas «Brose Baskets», Vācija), Ingus Jakovičs, Jānis Bērziņš, Mārtiņš Meiers, (visi - «VEF Rīga»), Mareks Mejeris («Elan», Francija), Aigars Šķēle («Valmiera»/ORDO), Dairis Bertāns (Bilbao «Dominion», Spānija), Jānis Blūms (Avelīno «Sidigas», Itālija), Ojārs Siliņš (Redžio di Emīlija «Grissin Bon», Itālija), Jānis Timma, Kaspars Bērziņš (abi - Sanktpēterburgas «Zeņit», Krievija), Anžejs Pasečniks (Grankanārijas «Herbalife», Spānija).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu