SEB MTB posms Vietalvā turpinās ar cīņām par līderu krekliņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šo svētdien Vietalvā ar ceturtā posma sacensībām turpināsies Latvijā populārākais kalnu riteņbraukšanas seriālas SEB MTB Maratons. Cīņa prestižajā «Toyota Hybrid» distancē solās būt aizraujoša, jo dalību apstiprinājuši daudzi braucēji, kuri kandidē uz augstu vietu sezonas kopvērtējumā.

SEB MTB maratons svētdien, 10. jūlijā, piestās Vietalvā. Starts un finišs kā ierasti plānots slēpošanas trasē «Mailes», bet visās distancēs trase vīsies pa Vidzemes skaistajām pļavām un meža takām. Pēc Vietalvas posma SEB MTB pārcelsies uz Kurzemi, jo nākamie divi posmi notiks Kuldīgā un Talsos.

Prestižākajā un sarežģītākajā «Toyota Hybrid» distancē pēc trīs posmiem vīru elites kopvērtējumā vadībā ir Oskars Muižnieks («Sportlife.lv»), kurš gan nevienā posmā nav bijis augstāk par 5. vietu. Toties stabils sniegums un regulāra vieta labāko sešiniekā viņam šobrīd dod 2926 punktus, bet 2889 punkti ir Ivaram Prokofjevam (ZZK), kurš tikai Siguldā bija ārpus labāko sešinieka. Trešajā vietā ir Kārlis Tone (ZZK), kuram ir 2741 punkts. Labāko sešinieku noslēdz Indulis Bekmanis («Sportlife.lv», 2734 p.), Raivis Sarkans (NN Sporta klubs, 2721 p.), un Dāvis Dzenis (NN Sporta klubs, 2709 p.). Favorīti cer savas pozīcijas nostiprināt Vietalvā, bet pēc izstāšanās Siguldā sevi atkal apliecināt centīsies pirmo divu posmu uzvarētājs Dmitrijs Sorokins («Rietumu Delfin»).

«Toyota Hybrid» distances sieviešu elites kopvērtējumā pārliecinoša līdere ir visu trīs posmu uzvarētāja Lelde Ardava («Rietumu Delfin», 3000 p.), bet aiz viņas seko abas pirmo trīs posmu medaļnieces – Ingrīda Šmite («Sportilfe.lv», 2783 p.), un Madara Fūrmane («Belo Cycling Project/SKANSTE», 2654 p.). Visas līderes brauks arī Vietalvā, kur Ardava centīsies turpināt savu uzvaru sēriju Latvijā.

10. jūlijā Vietalvā būs ne tikai sacensības «Toyota Hybrid» maratona un «Virši-A» Tautas klases distancēs, bet arī «Mammadaba» Veselības brauciens. Savukārt jaunākajiem kalnu riteņbraukšanas piekritējiem piedāvāsim Bērnu braucienus dažādās vecuma grupās. Kopumā sacensībām Vietalvā pieteikušies vairāk nekā 1500 braucēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu