Raikonens paliks F-1 Ferrari komandā arī nākamgad

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

«Ferrari» piektdien izbeigusi vairākus mēnešus ilgušās spekulācijas apstiprinot somu braucēja Kimi Raikonena palikšanu komandā arī nākamajā gadā.

Par to «Ferrari» paziņoja pirms Lielbritānijas «Grand Prix» izcīņas, kurā komanda mēģinās pārtraukt «Mercedes» dominēšanu 2016. gada sezonā.

Paziņojums kliedē visas baumas par iespējamajiem vairākiem kandidātiem uz vietu komandā, kurā startē arī četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels.

Raikonens sacīja: «Vienmēr esmu teicis, ka manis šeit nebūtu, ja man tas nepatiktu, ja justu, ka nevaru pabraukt vai nevaru to darīt par visiem 100 procentiem.»

«Ja man nebūtu motivācijas, tad es netērētu ne savu, ne komandas laiku. Kā jau pirms desmit gadiem sacīju - mana pēdējā komanda varētu būt «Ferrari«.»

«Kas būs tālāk, es nezinu. Laiks rādīs, bet es parasti neplānoju ļoti ilogu laiku uz priekšu.»

Ar «Ferrari» Raikonens kļuva par pasaules čempionu 2007. gadā savā pirmajā termiņā komandā pirms 2014. gadā viņš tai atkal pievienojās 2014. gadā no «Lotus».

Oktobrī Raikonenam paliks 37 gadi, taču pēc atgriešanās «Ferrari» viņš vēl nav guvis nevienu uzvaru. 2014. gadā viņam bija problēmas radīt konkurenci Fernando Alonso un pagājušajā gadā Fetelam. Šogad somam izdevies sniegumu uzlabot, un pēc deviņiem pirmajiem posmiem viņam ir tikpat izcīnīto punktu cik Fetelam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu