Facebook sāk testēt bezsaistes video pakalpojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai izvairītos no kaitinošā video ielādes procesa pasaules reģionos, kur mobilā interneta pārklājums ir ar lieliem robiem vai pieslēgums ir neadekvāti dārgs, Facebook Indijā ir sākuši jaunas video lejupielādes funkcijas izmēģinājumus.

Kā vēsta Engadget.com, testēšanai piesaistītie Facebook lietotāji, kamēr būs pieslēgušies Wi-Fi tīklam, varēs lejupielādēt video savā mobilajā lietotnē, lai tos noskatītos vēlāk.

Kamēr Facebook un tā dibinātājs Marks Cukerbergs domā, kā panākt, lai tīmeklī ir tik daudz cilvēku, cik vien iespējams, jaunā mobilās lietotnes funkcionalitāte lieti noderēs tajos pasaules nostūros, kur mobilo sakaru tīkls nav tas blīvākais.

Facebook uzskatot un apgalvojot, ka no bezsaistes video funkcijas ieguvēji būs arī mediji un specializēto Facebook lapu uzturētāji, kam noteikti par labu nenāca veiktās izmaiņas «Jaunumu plūsmā».

Bezsaistes video skatīšanās funkcijā tāpat ir padomāts par pirātisma novēršanu, proti, lai aizstāvētu video veidotāju intereses, bezsaistes video būs iespējams skatīties tikai Facebook mobilajā lietotnē un izdevēji, kas sociālo tīklu izmanto sekotāju apziņošanai, savas lapas iestatījumos varēs liegt video lejupielādi apskatei vēlāk. Reklāmas bezsaistes režīmā pārraidīt nebūs iespējams.

Vienlaikus ar mobilās lietotnes funkciju klāsta paplašināšanu cita Facebook struktūrvienība strādā, lai nodrošinātu piekļuvi internetam lielākajai daļai no tiem vairāk nekā 4 miljardiem planētas iedzīvotāju, kuriem nav piekļuves interneta pamata pakalpojumiem, un 700 miljoniem, kuriem «vispār nav zonas».

Šo mērķi Facebook plāno īstenot ar savu OpenCellular bezvadu tīkla platformu. Tā ir atvērtā koda platforma, kas caur kurpju kastītes izmēra raidītāju spēj nodrošināt internetu līdz pat 1500 cilvēkiem 10 kilometru rādiusā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu