«The Sisters of Mercy» iesildīs portugāļu blūza grupa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

3. augustā koncertzālē Palladium Riga notiks grupas «The Sisters of Mercy» koncerts. Kā koncerta iesildītāji uzstāsies portugāļu blūza zvaigznes – grupa «Budda Power Blues», informē koncerta rīkotāji.

«Budda Power Blues» radās 2004. gadā kā eksperimentāla grupa, apvienojoties trīs mūziķiem – Budda (vokāls un ģitāra), Nico (bungas) un Pedro Ferreiram (bass), spēlējot improvizētu mūziku bez jebkādiem komerciāliem nolūkiem. Taču drīzumā grupa guva negaidītus panākumus. Viņi ierakstīja savu pirmo ierakstu 2005. gadā nosaucot to par «Wanted». 2008. gadā viņi izdeva savu nākamo ierakstu «Busted». Grupa joprojām gūst lielu popularitāti klausītāju vidū, pateicoties neparastajām dziesmu versijām, kā arī ar lielisku prasmi muzikāli improvizēt un spēlēt, neatstājot klausītājus vienaldzīgus nevienā brīdī.

Grupai ir piedēvēts tituls «Labākā portugāļu grupa». «Budda Power Blues» spēlē reti spēcīgu un kvalitatīvu blūzu, iedvesmojoties no 70. gadu rokmūzikas leģendām. Enerģētiskums, aizrautība un liela publikas iesaiste ir tie apzīmējumi, kas visvairāk raksturo «Budda Power Blues» koncertu sniegumus. Budda ir ģitāras virtuozs, kuru klausīties un vērot ir bauda, kas tai pašā laikā liek publikai vienlaicīgi atcerēties par Džimiju Hendriksu, ZZ Top un Led Zeppelin.

2013. gadā grupa izdeva savu ceturto albumu, kas bija pirmais ieraksts, kur visi iekļautie darbi ir pašu oriģināldziesmas un teksti. Kritiķi, kā arī grupas fani dēvēja «One in a Million» par viņu labāko ierakstu. Viņi spēlēja visos Portugāles blūza festivālos, un pat kritiķi nodēvēja viņus par, iespējams, labāko portugāļu blūza grupu, kā arī Budda tika atzīts par labāko blūzmeni visā Portugālē.

Grupa uzstāsies 3. augustā koncertzālē Palladium Riga kā The Sisters of Mercy iesildītāji, kā arī grupu būs iespējams vēl redzēt uzstājamies 6. augustā gaidāmajā «Kuldīgas Live Fest» festivālā.

Biļetes visās Bilešu Paradīzes kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. Vairāk info www.livefest.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu