Valsts kase no «Revertas» saņēmusi 5,5 miljonus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Problemātisko aktīvu pārvaldītājs «Reverta» (iepriekš «Parex banka») veikusi kārtējo maksājumu Valsts kasei 5,5 miljonu eiro apmērā, tādējādi šogad pirmajā pusgadā Valsts kase no «Revertas» saņēmusi 30,1 miljonu eiro, informēja bankā. Tas ir trīs reizes vairāk nekā tajā pašā laika posmā pērn.

«Neraugoties uz to, ka «Revertas» sešos darbības gados labākos problemātiskos aktīvus jau esam izstrādājuši, jūnijā no kredītu portfeļa izstrādes mums izdevās sasniegt izcilus darbības rezultātus, mēneša laikā atgūstot 9,5 miljons eiro,» atzīmēja «Revertas» valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava.

Viņa norādīja, ka atgūtās naudas summas no kredītu izstrādes veido vairāki komplicēti darījumi Latvijā, Krievijā, Lietuvā un Igaunijā, par kuru sekmīgu realizāciju «Reverta» bija cīnījusies gadiem, sastopoties ar aktīvu klientu pretdarbību gan juridiskajā vidē, gan atsevišķos gadījumos arī atklātiem draudiem.

Piemēram, noslēdzies apjomīgs un sarežģīts projekts astoņu gadu garumā, kā rezultātā «Reverta» ir kļuvusi par pilntiesīgu īpašnieku nekustamā īpašuma objektam Krievijā - aptuveni 1000 kvadrātmetru komercplatībām prestižajā Frunzenskaja naberežnaja Maskavā.

Sekmīgi noslēdzies lielākais un sarežģītākais kredītu projekts Lietuvas portfelī - 29.jūnijā «Revertas» kontā no Lietuvas cesijas darījuma tika ieskaitīti 550 tūkstoši eiro, kas bija atlikusī daļa no kopējās cesijas darījuma summas 10,6 miljonu eiro apmērā.

Kopumā no problemātisko aktīvu restrukturizācijas, vērtspapīru realizācijas un nekustamo īpašumu pārdošanas «Reverta» no 2010.gada augusta līdz šā gada maija beigām atguvusi 695,8 miljonus eiro.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «Reverta» pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 45,544 miljonu eiro apmērā, kas ir par 20,7% mazāk nekā 2014.gadā, savukārt «Reverta» grupas zaudējumi pērn saruka par 10,2% un bija 54,24 miljoni eiro.

Tāpat ziņots, ka 2012.gada maijā «Parex banka» sāka darbu ar nosaukumu «Reverta». Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2012.gada 15.martā nolēma anulēt «Parex bankai» izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva bankai veikt reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību. «Parex banka» kopš 2010.gada augusta vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, tādēļ arī tika nolemts mainīt statusu, kā arī nosaukumu, turpinot darbu kā profesionālam problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumam, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus.

Atbilstoši restrukturizācijas plānam «Reverta» darbību plānots izbeigt līdz 2017.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu