«Sinfonietta Rīga» diriģenta Pāvo Jervi vadībā atklās Pērnavas mūzikas festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pērnavas koncertzālē ar «Sinfonietta Rīga» un Pāvo Jervi pie diriģenta pults 11. jūlijā tiks atklāts viens no nozīmīgākajiem vasaras klasiskās mūzikas notikumiem Baltijā - Pērnavas mūzikas festivāls, informēja «Sinfonietta Rīga» sabiedrisko attiecību vadītājs Gints Ozoliņš. Festivāla atklāšanas koncerta programmā izskanēs Jozefa Haidna, Arvo Pērta un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi, bet Volfganga Amadeja Mocarta Flautas un arfas koncertā uz skatuves tiks aicināti arī divi izcili franču solisti - arfiste Marī Pjēra Langlamē un flautists Vensāns Likā.

Viens no visvairāk gaidītajiem Baltijas vasaras muzikālās dzīves notikumiem - ikgadējais Pērnavas mūzikas festivāls, ko 2010.gadā iedibinājusi ievērojamā Jervi mūziķu dinastija, šogad norisināsies jau sesto reizi. Savā neilgajā pastāvēšanas laikā festivāls ir paspējis iekarot stabilu vietu Ziemeļeiropas muzikālo norišu kalendārā, bet 2002.gadā atklātā Pērnavas koncertzāle, vēsturiskie dievnami un kūrzāles ir bijušas liecinieces ne vienai vien pasaulslavenu mūziķu uzstāšanās reizei festivāla kupli apmeklētajos koncertos.

Pērnava ir cieši saistīta ar Jervi dinastijas vārdu. Tur savas bērnības vasaras kopā ar tēvu, pasaulslaveno diriģentu Nēmi Jervi ir pavadījis vēlākais «Orchestre de Paris» un «Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen» mākslinieciskais vadītājs Pāvo Jervi.

Atsaucoties diriģenta Pāvo Jervi aicinājumam, «Sinfonietta Rīga» uz Pērnavas festivālu dosies jau trešo reizi, šoreiz izpelnoties godpilno festivāla atklāšanas koncerta izpildītāja titulu.

Pērnavas festivāls ilgs vienu nedēļu, līdz 17. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu