Fetisovs rosina KHL ieviest vecuma cenzu līdz 28 gadiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Direktoru padomes loceklis Vjačeslavs Fetisovs ierosinājis ieviest vecuma cenzu, kas paredz hokejistu neaizplūšanu uz Ziemeļameriku spēlētājiem līdz 28 gadu vecumam, vēsta Krievijas mediji.

Pēdējos gados liela daļa perspektīvo Krievijas hokejistu izvēlas karjeru turpināt Ziemeļamerikas līgās. Tas saistīts ar Krievijas nestabilo ekonomisko situāciju, izaugsmes iespējām un hokeja klubu finansiālajām problēmām.

«28 gadu vecuma cenzs noteiktā laika posmā ļautu padarīt līgu par slēgtu un ļautu skaidri saprast savas iespējas, perspektīvas,» Krievijas medijos citēts Fetisovs. «No otras puses pēdējā laikā mūsu hokejs piedzīvo krīzi un šeit mēs jaunajiem hokejistiem nevaram garantēt visas iespējas ilgtermiņa izaugsmei,» norādīja trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs.

Pats Fetisovs uz Ziemeļameriku pārcēlās 31 gada vecumā. Toreiz 1989. gadā uz Nacionālo hokeja līgu (NHL) devās arī leģendārais latviešu uzbrucējs Helmuts Balderis.

Par piemēru pārejai uz NHL Fetisovs min talantīgo Artemiju Panarinu, kas no Krievijas uz Ziemeļameriku devās 24 gadu vecumā. «Viņš aizbrauca laikā un uz pareizo komandu [Čikāgas «Blackhawks»]. Rezultātā lieliska sezona un labākā jaunā spēlētāja balva NHL.»

Nākamajā KHL Direktoru padomes sēdē Fetisovs rosinās diskutēt par sāpīgajiem jautājumiem, kas skar Krievijas jaunatnes hokeju.

«Pēdējos gados KHL zaudējusi divus desmitus labāko jauno hokejistu. Kā KHL Direktoru padomes loceklis uzdodu sev jautājumu: kāpēc tas tā notiek? Kāds šobrīd ir līgas statuss? Vai tai juridiski ir iespējams mainīt šo bēdīgo situāciju un apturēt labāko hokejistu masu aizplūšanu? Šie jautājumi ir paši svarīgākie. Viss pārējais ir sekas,» sacīja Fetisovs.

Nesen līgumu ar NHL komandu Monreālas «Canadiens» noslēdza viens no pēdējo gadu KHL labākajiem uzbrucējiem Aleksandrs Radulovs, kas šodien svin 30 gadu jubileju. Par viņu Fetisovs teica, ka Radulovs ir «pilnībā pelnījis pārbaudīt savus spēkus NHL čempionātā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu