Zaubes savvaļas kulinārais festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jau šajā nedēļas nogalē, 9.jūlijā, Amatas novadā notiks Zaubes savvaļas kulinārais festivāls, kas ir pirmais šāda veida festivāls Latvijā.

Festivāls notiek jūlijā, kad pļavas un upes, meži un ezeri pilni tik daudz kā garšīga un baudāma. Festivāla laikā notiks jau trešās šefpavāra Ērika Dreibanta kustības «DABAS GARŠA» sarunas, kur piedalīsies gan pavārmākslas meistari, gan dabas pazinēji, gan amatnieki, gan mednieki, gan mājražotāji - «Vienkoču parka» izveidotājs un vienkoču trauku veidotājs Rihards Vidzickis, «Valtera restorāna» šefpavārs Valters Zirdziņš, «Raunas cepļa» saimnieks Edmunds Cinis, biologs Viesturs Lārmanis, biškopis Jānis Sietiņsons, «Kalna Gaviešu» saimnieks Ziedonis Vilciņš un «Lauku tējas» saimniece Brigita Lūkina. «DABAS GARŠAS» sarunu vadītājs būs Māris Olte.

Uz savvaļas ēdienu degustācijām festivāla apmeklētājus aicinās vilinošās smaržas, kas vēstīs par vairāk nekā 10 dažādiem ēdieniem, ko gatavos vietējie Zaubes mednieki un makšķernieki. Galdā nogaršošanai tiks liktas gan turpat uz vietas kūpinātas zivis, meža gaļas zupa, bebra gaļa, kā arī uz iesma cepta mežacūka un citi ēdieni. Būs arī mājās darināta alus un «Veselības laboratorijas» stipro dzērienu degustācijas.

Paralēli sarunām par DABAS GARŠU un degustācijām tiek piedāvāta arī plaša radošu aktivitāšu programma lielākiem un mazākiem apmeklētājiem - radošās darbnīcas ar dabas materiāliem, Mammadaba izglītojošās koka spēles, māla darbnīca, kā arī Ogres tehnikuma mežsaimniecības tehnikas demonstrējumi. Muižas parkā - loka šaušana lieliem un maziem. Būs iespēja arī doties ekskursijā pa Zaubes evaņģēliski luterisko baznīcu un uzkāpt baznīcas tornī, lai redzētu Zaubes vasaras pielietos laukus no putna lidojuma. Aicinām arī paķert līdzi ko sēdēšanai zālē, lai mierīgā atpūtā baudītu vasarīgo dienu.

Visi, kuri sirdī mākslinieki, tiek aicināti pieteikt savu dalību konkursā «DABAS GLEZNAS» pa e-pastu turisms@and.lv. Konkursa dalībniekiem būs jāizveido vides objekti - dabas gleznas gan no pieejamajiem, gan pašu sagādātajiem dabas materiāliem. Visas izveidotās gleznas arī pēc festivāla daiļos Zaubes centru un atgādinās par lielisko pasākumu. Konkursa uzvarētāji saņems vērtīgas balvas no festivāla atbalstītājiem - viesnīcas «ANNAS HOTEL» un «Restorāns 3» dāvanu kartes, kā arī lauku labumu grozu no Amatas novada mājražotājiem.

Lai izbaudītu vasaras jaukumu arī vakarpusē, aicinām apmeklēt zaļumballi ar grupu «Novadnieki», kas solās spēlēt līdz pat rīta gaismai. Apkārtnē pieejams arī dažāds naktsmītņu piedāvājums.

Festivālu organizē Amatas novada pašvaldība sadarbībā ar mednieku un makšķernieku klubu «Zaube» un «Restorāns 3»; dabā spēlēt aicina «Latvijas valsts meži», Dabas aizsardzības pārvalde. Biļetes uz «Vasaras dabas garšas sarunām», degustācijām un zaļumballi (5 €, bērniem no 12 gadiem 2 €) aicinām iegādāties iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv, jo to skaits ir ierobežots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu