Didjē Dešāms: Vācijai pusfināls nebūs nekāda pastaiga parkā

LETA/DPA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas futbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīra pusfinālā pret Franciju neklāsies viegli, uzskata franču galvenais treneris Didjē Dešāms.

Eiropas futbola čempionāta saimniece Francija svētdien ar rezultātu 5:2 (4:0) sagrāva sensacionālo debitanti Islandi un kļuva par noslēdzošo sacensību pusfinālisti.

«Bija ļoti labs sākums, guvām vārtus - izdarījām, ko vajadzēja. Bijām piesardzīgi un dominējām. Esmu laimīgs par spēlētājiem un līdzjutējiem,» pēc mača teica Dešāms.

Pusfinālā francūži spēkosies ar 2014.gada Pasaules kausa ieguvēju Vāciju, kas tikai ceturtdaļfinālā pret Itāliju ielaida pirmos vārtus turnīrā.

«Spēlē pret Islandi un arī otrajā puslaikā pret Īriju pierādījām, ka turnīra gaitā kļūstam arvien labāki. Vācija ir Vācija. Viņi ir Pasaules kausa ieguvēji un viena no labākajām komandām finālturnīrā. Vācijai bija smaga cīņa pret Itāliju, taču pārējos mačos viņi ir kontrolējuši spēles gaitu.

Tomēr pusfināls pret mums viņiem nebūs nekāda pastaiga parkā. Spēlējam savās mājās un iesim uz visu banku,» uzsvēra Dešāms.

Uzvarētājiem šajā mačā divreiz izcēlās Olivjē Žirū, bet pa vieniem vārtiem guva Pols Pogbā, Dimitrī Pajē un Antuāns Grīzmans. Savukārt Islandei ar precīziem sitieniem palīdzēja Kolbeins Sigtorsons un Birkirs Bjardnasons.

«Bijām strādājuši pie islandiešu vājajām un stiprajām pusēm. Esmu priecīgs, ka izdodas laba sadarbība ar Grīzmanu. Zinām, ko pusfinālā gaidīt no Vācijas, kādas ir komandas stiprās puses, taču arī mēs esam kļuvuši stiprāki,» uzsvēra Pajē.

Pēc finālturnīra Islandes izlases galvenā trenera amatu atstās Lāšs Lāgerbeks, bet komandas vadību pārņems viņa pārinieks Heimirs Halgrīmsons.

«Šis ir bijis lielisks četru gadu piedzīvojums. Viss atbalsts, ko esmu saņēmis, bija fantastisks. Man patiešām daudz nozīmē lielā interese par izlases startu un visas pozitīvās atsauksmes. Ceru, ka Islandes Futbola federācija ieguvusi lielisku pieredzi un par turnīrā nopelnīto naudu turpinās attīstīt jaunos spēlētājus,» teica Lāgerbeks.

Tāpat arī Islandes izlases pussargs Gilvi Sīgurdsons uzsvēra nepieciešamību turpināt iesākto ceļu uz panākumiem.

«Esmu neizsakāmi lepns. Šis bija fantastisks turnīrs, kaut kas īpašs tādai mazai komandai kā Islande. Esam pārpildījuši savu plānu.

Izdarījām to, ko neviens negaidīja. Tas dod cerības, ka arī nākotnē sasniegsim finālturnīru. Turpināsim progresēt,» atzīmēja Sīgurdsons.

Pusfinālā Francija ceturtdien tiksies ar pašreizējo pasaules čempioni Vāciju, bet otrajā pārī Portugāle spēkosies ar Velsu.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificējās divas labākās izlases, kā arī tajā iekļuva četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. «Stade de France» ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraida LTV7, turklāt 45 no 51 spēles iespējams vērot tiešraidē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu