Abragciemā pazudušais divgadīgais Hugo IR ATRASTS

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter@KasJauns

Engures pagastā kempinga «Abragciema Baloži» teritorijā pazudušais gadu un 10 mēnešus vecais bērns atrasts. Zēnu atrada viens no brīvprātīgajiem. Bērns ap plkst. 6.20 Bērzciemā mežā gulēja sūnās aptuveni 40 metrus no ceļa, aptuveni piecus kilometrus no vietas, kur pazuda. Bērns ir nodots vecāku rokās. VP norāda, ka zēnu vēl apskatīs mediķi, taču pirmajā mirklī šķiet, ka viņam nekas nekait, redzami vien kukaiņu kodumi. Iesākumā bija nesaprašanās - brīvprātīgie soctīklos jau ziņoja par bērna atrašanu, taču policijai par to ziņu vēl nebija.

Kā apstiprināja Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns, bērns atrasts aptuveni piecu kilometru attālumā no pazušanas vietas un jau ir atvests pie mātes, kura viņu atpazinusi.

Īsi pirms zēna atrašanas pāris kilometru attālumā no Abragciema kempinga Bērzciema virzienā smiltīs tika pamanīts bērna apavu pēdas nospiedums, līdz ar to meklēšana tika novirzīta uz šo rajonu.

Jau ap pusnakti, tiklīdz policija paziņoja, ka pazudis bērns, sociālajos tīklos sazinājās brīvprātīgie un devās ceļā, lai kopīgiem spēkiem meklētu mazuli. Visu nakti gan vietnē Facebook, gan Twitter notika aktīva sazināšanās par efektīvākajām meklēšanas vietām, par to, kur jau pārmeklēts. Bet

rīta pusē bija uzsaukums jauniem brīvprātīgiem doties talkā, jo esošie pa nakti, brienot pa mežiem, bija piekusuši, tāpat daudziem jādodas uz darbu, jo sākas darba nedēļa.
Foto: twitter@KasJauns

Meklēšanā bija iesaistīti 30 policisti, 40 zemessargi, pieci pašvaldības policisti un daudzi brīvprātīgie. Darbi norisinājās gan no gaisa ar Nacionālo bruņoto spēku helikopteru, gan uz zemes, piesaistot arī kinologu.

Jau ziņots, ka zēns pazuda svētdienas vakarā ap plkst. 19.30 Engures pagastā kempingā «Abragciema Baloži».

Bērns uz brīdi bija atstāts rotaļājamies ar citiem bērniem smilškastē, kamēr zēna mamma devās nomazgāt traukus. Kad māte atgriezās pēc bērna, tas vairs nebija atrodams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu