Hamiltons pēdējā aplī apdzen Rosbergu un triumfē Austrijā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons svētdien uzvarēja šīs sezonas devītajā posmā, kas risinājās Austrijā, turklāt savu komandas biedru Niko Rosbergu apsteidza vien noslēdzošajā aplī.

Cīņā starp abiem «Mercedes» pilotiem vispirms Hamiltons apdzina Rosbergu, bet pēc tam vācietis centās atspēlēties, kas izraisīja abu braucēju sadursmi. Tas sabojāja Rosberga priekšējo antispārnu un viņš finišēja tikai ceturtais, piekāpjoties arī jaunajam «Red Bull» pilotam Maksam Verstapenam no Nīderlandes un «Ferrari» komandu pārstāvošajam somam Kimi Reikenenam.

«Es biju ārmalā. Tas nebiju es, kurš izraisīja avāriju,» uzreiz pēc finiša Hamiltons teica pa radiosakariem.

Pēc sacensībām Rosbergam tika piespriests desmit sekunžu sods, bet tas vietu sadalījumu kopvērtējumā neizmainīja. Tāpat viņš saņēma rājienu par sacensību turpināšanu ar bojātu mašīnu.

Sacensība bija aizraujoša arī pirms tam. Pēc starta pirmais aizbrauca Hamiltons, viņam sekoja Džensons Batons («McLaren») un Reikenens, bet septītajā aplī soms pakāpās uz otro pozīciju.

Pirmajā boksu apmeklējumā Hamiltons nedaudz aizkavējās, kas Rosbergam ļāva apsteigt komandas biedru. Savukārt tā brīža līderis Reikenens boksos devās jau nākamajā aplī, bet trasē atgriezās ne tikai aiz abiem «Mercedes», bet arī «Red Bull» braucējiem.

Līderpozīciju savā 29.dzimšanas dienā ieguva otrs «Ferrari» pilots Sebastjans Fetels, kurš vēl nebija devies boksos, tomēr pāris minūšu vēlāk starta finiša taisnē viņam eksplodēja formulas riepa un sportista braucamais palika trases malā, kas lika cīņā iesaistīties drošības mašīnai.

Līdz finišam notika sīva cīņa starp abiem «Mercedes» braucējiem, kas noslēgumā izraisīja nu jau kārtējo viņu sadursmi.

Austrijā piektais svētdien finišēja austrālietis Daniels Rikjardo («Red Bull»), sestais bija Batons, bet septīto vietu ieņēma francūzis Romēns Grožāns («Haas»).

Astoto vietu guva spānis Karloss Sainss («Toro Rosso»), bet desmitnieku noslēdza soms Valteri Botass («Williams») un vācietis Paskāls Vērleins («Manor»), kurš guva pirmo punktu savā F-1 karjerā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 153 punktiem joprojām ir Rosbergs, bet Hamiltons viņam tagad seko ar 142 punktiem. Pa 96 punktiem tagad ir abiem «Ferrari» braucējiem Reikenenam un Fetelam, pie 88 punktiem ticis Rikjardo, bet sestais ar 72 punktiem ir talantīgais Verstapens.

Konstruktora kausa līderpozīcijā ar 295 punktiem ir «Mercedes» komanda, tai ar 192 punktu seko «Ferrari», bet «Red Bull» piloti savākuši 168 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu