Krievija atradusi avarējušās ugunsdzēsības lidmašīnas vraku; izdzīvojušo nav

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maxim Grigoryev / TASS

Krievijas ugunsdzēsēji svētdien uz ziemeļiem no Irkutskas atraduši piektdien pazudušās ugunsdzēsības lidmašīnas vraka astes daļu un astoņu cilvēku mirstīgās atliekas, kā arī vienu lidmašīnas melno kasti.

Iepriekš ziņots, ka lidmašīnā atradās desmit cilvēki. Pārējā lidmašīnas daļa gandrīz pilnībā sadegusi un izdzīvojušo acīmredzot nav, tomēr meklēšanas operācija turpinās un netiks pārtraukta arī naktī.

Avārijas vietas apskate liek domāt, ka lidmašīnas krišana izraisījusi jaunu ugunsgrēku, tai apkārt izdedzis mežs un taigā joprojām vērojams stiprs sadūmojums.

Lidmašīnas asti, pārlidojot taigu, kalna nogāzē svētdien pamanīja Irkutskas apgabala mežu novērošanas dienesta lidotājs.

Kā ziņu aģentūrai TASS sacījis avots Krievijas aviācijas sistēmā, domājams, ka lidmašīnai, kas tikko bija izlējusi ūdeni pār degošo taigu, dzinējos iekļuvis pārkarsušais gaiss, tā nav spējusi uzņemt augstumu, aizķērusies aiz koku galotnēm un nogāzusies.

Kā ziņots, sakari ar lidmašīnu «Il-76» pazuda piektdien plkst.6.30 pēc Latvijas laika.

Pēc Krievijas varas iestāžu ziņām, šobrīd meži valstī deg vairāk nekā 43 000 hektāru platībā.

Tikmēr vides aizsardzības organizācijas «Greenpeace» Krievijas nodaļa, kas novēro situāciju, izmantojot satelītu datus, valdības sniegto informāciju uzskata par nepilnīgu, norādot, ka Irkutskas apgabalā vien deg 415 000 hektāri taigas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu