Klajā nāk jauna grāmata populārajā ceļojumu sērijā «aiz apvāršņa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Jumava» laidis klajā jaunu grāmatu tik populārajā ceļojumu grāmatu sērijā «aiz apvāršņa» - «Pasaules salas latviešu klaidoņu acīm». Grāmata veltīta Jānim Vaišļam – pasaules apceļotājam un «Pasaules latviešu klaidoņu brālības» goda biedram.

Grāmata tapusi kā atsevišķu stāstījumu kopums, kuru autori ir tādi populāri ceļotāji kā Māris Gailis, Ingūna Grīnberga, Mārcis Kalniņš, Pjotrs Kotovs, Juris Lorencs, Gunita Ozoliņa, Māris Puķītis, Pēteris Strubergs, Mārtiņš Šics un Ēriks Veits, savukārt visus šos stāstus kopā likusi Kristīna Blaua.

Pēc Dr.geol., Latvijas Ģeogrāfijas biedrības prezidenta Ivara Strautnieka domām šīs grāmatas autori sniedz savu priekšstatu, redzējumu un izjūtas par kādu no pasaules salām. No viņu snieguma mūsu iztēlē paveras gan salu ainavas, gan arī priekškars uz pašu salinieku dzīves ikdienu. Tikai no šiem dažiem stāstiem vien jau ir noprotams, cik liela ir salu daudzveidība un cik tās ir atšķirīgas viena no otras. Gluži kā cilvēki, katra no tām ir unikāla. Tāpat arī katrs cilvēks redz un izjūt salu savādāk.

Dažādu zinātņu nozaru speciālisti tās var klasificēt pēc atšķirīgiem kritērijiem. Tomēr, šķiet, ka ārpus ģeogrāfu, ģeoloģu, arheologu, biologu vai vēl citu zinātņu nozaru pārstāvju klasifikācijām ir vēl kādas citas salas, kuru kritērijs ir ļoti cilvēcisks. Tās ir mīlestības saliņas. Mans novēlējums ir katram lasītājam atrast savu mīlestības saliņu gan tiešā, gan arī pārnestā nozīmē, tā Ivars Strautnieks.

Grāmatas svinīgā prezentācija notiks 10. jūlijā plkst.19:00 Alojas kultūras namā. Ikgadējās «Pasaules latviešu klaidoņu brālības» saieta ietvaros.

Grāmata ir nopērkama arī visās Latvijas grāmatnīcās.

www.jumava.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu