Sācies otrais Sarunu festivāls «Lampa»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saulainā noskaņojumā un ar spraigām diskusijām Cēsu pils parkā šodien, 1.jūlijā, sācies otrais Sarunu festivāls LAMPA, pulcējot tūkstošiem cilvēku ar viedokli, tai skaitā arī pašmāju un ārvalstu viedokļu līderus. Joprojām turpina ierasties festivāla apmeklētāji un dalībnieki, piepildot telšu pilsētiņu, festivāla teritoriju un skatuves priekšas.

«Šī ir liela diena mums visiem, jo ikvienam ir iespēja sarunāties un paust savu viedokli par visdažādākajām tēmām. Kopā esam sanākuši dažādu organizāciju un iestāžu pārstāvji, dažādu kultūru un valodu pārstāvji. Mēs esam priecīgi, ka laiks mūs lutina un nelīst, taču, ja arī kāda lietus pile būs, tās tikai atvēsinās spraigās diskusijas,» stāsta Ieva Morica, sarunu festivāla LAMPA direktore.

Šodien vēl iespējams paspēt uz vairāk nekā 40 pasākumiem, tajā skaitā Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra izrādi «Neatkarības bērni», diskusijām, «Quo Tu domā?» darbnīcu par to, kā iemācīties aizstāvēt savu viedokli, dokumentālo izrādi SEPTIŅI, sieviešu stendapu S'LAMPA, Kristas Burānes un Mārtiņa Eihes izrādi ar skatītāju līdzdalību ROBEŽAS, provokatīvām sarunām par politiku un dzīvi par to, kāds vājprāts ar mums notiek, tiklīdz nonākam politikā, un nenopietno festivāla daļu - nakts dejām pie Kārļa Dagiļa platēm un nakts sarunām telšu pilsētiņā.

Ar festivāla pilno programmu iespējams iepazīties mājaslapā www.festivalslampa.lv.

Kā ierasts - festivāls divu dienu garumā ir bez maksas.

Par LAMPU:

Sarunu festivāls LAMPA ir unikāls notikums festivālu vidē Latvijā, kas jau otro gadu 1.-2. jūlijā norisinās Cēsu pils parkā, stiprinot Cēsis kā neoficiālo Latvijas kultūras galvaspilsētu. Tā ir platforma, kur brīvā, nepiespiestā gaisotnē ikviens var apmainīties ar idejām un viedokļiem, satikt interesantus cilvēkus un cieņpilni diskutēt. Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

Festivāla pamatlicēji un galvenie atbalstītāji ir Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS un «Swedbank». Festivālam mājvietu un atbalstu sniedz Cēsu novada pašvaldība. Festivālu rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, reklāmas aģentūra «Armadillo», komunikācijas vadības aģentūra «Deep White» un pasākumu aģentūra «Chocolate Events». Festivāla norisi arī atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Britu Padome, ASV vēstniecība Latvijā, Konrāda Adenauera fonds, zvērinātu advokātu birojs «Kļaviņš Ellex» un uzņēmums «Venden». Oficiālais festivāla mediju partneris ir portāls DELFI.lv. Informatīvo atbalstu sniedz arī žurnāls IR, nacionālā informācijas aģentūra LETA un Draugiem.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu