Foto: Daiena Rīvza Rīgas Kongresu namā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Festivāls «Rīgas Ritmi 2016» norisinās pilnā sparā – vakardiena bijusi īpaši notikumiem bagāta. Latvijas Radio 1.studijā notika trīs meistarklases gandrīz līdz pat vakaram, taču vakarā plaša koncertprogramma – pirmais dubultkoncerts Kongresu namā, pirmais «Olainfarm Jazz Nights» koncerts Mūzikas namā «Daile», jauno mūziķu Showcase programma Brīvdabas atpūtas parkā «Egle», bet pašā dienas izskaņā – koncerts un jam session Džeza klubā «Trompete».

Viens no dienas galvenajiem notikumiem, protams, bija dubultkoncerts Rīgas Kongresu namā. Pirmajā daļā skatītājus priecēja interesantais mūziķu duets Peirani & Parisien, spēlējoties ar skaņām, pārsteidzot viens otru un arī publiku. Taču, koncertu turpinot, auditoriju apžilbināja džeza dīvas Daienas Rīvzas (Dianne Reeves) šarms, elegance un, protams, izsmalcinātais vokāla stils un tehniskās spējas.

Izcilā personība, savienojumā ar plašā spektra tembru un diapazonu apbūra koncerta apmeklētājus, kas mākslinieci pavadīja ar nerimstošām ovācijām.

Rīvza Rīgā viesojusies vairākas reizes. Rīgā 59 gadus vecā dīva uzstājās ar jaunā albuma «Beautiful Life» programmu, tas saņēmis kārtējo «Grammy» balvu. Līdz ar to Rīvza kļuvusi par vienīgo dziedātāju, kura saņēmusi «Grammy» par labāko džeza vokāla izpildījumu par trim albumiem pēc kārtas.

«Būdama viena no galvenajām džeza skatuves balsīm, Daiena Rīvza šoreiz savu piesmakušo un tonāli perfekto dziedāšanas manieri ievedusi smooth jazz/R&B pasaulē. Dimants soul/jazz faniem,» tā par daudzpusīgās mākslinieces jaunāko albumu raksta «Jazz Weekly».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu