Šonedēļ Latvijā sākas VIII starptautiskais tautas deju festivāls «Sudmaliņas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar krāšņu Pasaules deju lielkoncertu Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā sestdien, 2.jūlijā, sāksies VIII starptautiskais tautas deju festivāls «Sudmaliņas». Festivāla koncerti līdz 7.jūlijam norisināsies Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā un Rundāles pils parkā. Festivālā «Sudmaliņas» šogad piedalīsies tautas deju ansambļi no Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas.

Sestdien, 2.jūlijā, plkst. 18.00 no Horna dārza pa Jomas ielu līdz Turaidas ielai Jūrmalā dosies festivāla «Sudmaliņas» dalībnieku gājiens. Plkst. 19.30 Pasaules deju lielkoncertā Dzintaru koncertzālē ar dažādu zemju un kultūru deju rakstiem iepazīstinās kolektīvi no Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas. Koncerta viesi - tautas deju ansambļi «Dancis», «Gatve», «Līgo», «Rotaļa» un «Teiksma». Biļetes uz festivāla atklāšanas koncertu SIA «Biļešu paradīze» kasēs, internetā bilesuparadize.lv/events/perf/11657, kā arī Dzintaru koncertzāles kasē.

Svētdien, 3.jūlijā, plkst. 17.00 Dzintaru koncertzālē notiks Deju ansambļu konkurss, kurā festivāla dalībnieki izpildīs divas dejas, kuras balstītas savas tautas horeogrāfiskajā un muzikālajā mantojumā. Festivāla «Sudmaliņas» norisē konkurss iekļauts pirmo reizi, un to vērtēs starptautiska žūrija. Ieeja bez maksas.

Pirmdien, 4.jūlijā, festivāla dalībnieki dosies uz Rīgas Sociālās aprūpes centru «Mežciems» un rezidenci «Dzintara melodija» Rīgā, kā arī uz Nacionālo rehabilitācijas centru «Vaivari» Jūrmalā, kur sniegs labdarības koncertus.

Otrdien, 5.jūlijā, ikviens aicināts uz Vērmanes dārzu Rīgā, kur no plkst. 10.00 līdz 20.00 norisināsies Latvisko labumu tirgus. Plkst. 12.00 un 18.00 festivāla dalībnieki aicinās uz koncertiem «Danco dievs ar pērkonu». Ieeja bez maksas.

Foto: publicitātes

Trešdien, 6.jūlijā, plkst. 18.00 Rundāles pils parka Zaļais teātris pārtaps par brīvdabas skatuvi. Koncerta «Deju soļi pasauli iegriež» skatītāji varēs izbaudīt pasaules daudzveidīgo tautu deju bagātību. Apmeklētājiem jāiegādājas ieejas biļete Rundāles pils parkā.

Ceturtdien, 7.jūlijā, festivāla Noslēguma koncertā «Pasaules vēji mūsu dejās» Pasta salā Jelgavā Armēnijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Ķīnas, Latvijas, Polijas un Turcijas deju ansambļi izdejos spilgtākās dejas. Noslēguma koncertā notiks arī festivāla «Sudmaliņas» deju konkursa laureātu apbalvošana. Biļetes SIA «Biļešu paradīze» kasēs, internetā bilesuparadize.lv/events/perf/11787, kā arī koncerta norises vietā.

Starptautiskais tautas deju festivāls «Sudmaliņas» ir vērienīgākais festivāls skatuviskās dejas jomā Latvijā, kura mērķis ir pulcēt kopā Latvijas un dažādu pasaules valstu dejotājus, kas radoši pēta, iepazīst un pārmanto tautas dejas tradīcijas.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs festivālu «Sudmaliņas» organizē no 1992. gada. Festivāla idejas autore ir Deju svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Ingrīda Edīte Saulīte. Savā pastāvēšanas laikā (1992., 1995., 1997., 1999., 2002., 2005., 2009.) festivāls kļuvis par stabilu tradīciju, kas guvis ārvalstu viesu, Latvijas dejotāju, skatītāju un kritiķu augstu vērtējumu. Iepriekšējos septiņos festivālos piedalījušās 114 Latvijas deju grupas un 93 deju grupas no 43 pasaules valstīm.

VIII starptautiskā tautas deju festivāla «Sudmaliņas» mājas lapa - www.sudmalinas.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu