Latvijas izcilākais kontrtenors Sergejs Jēgers koncertēs Līvānos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

14.jūlija vakarā – Līvānu jubilejas pilsētas svētku ieskaņā – Līvānu Kultūras centrā būs iespēja baudīt koncertuzvedumu «Orlando teiksmainā dzīve» ar Sergeju Gēgeru galvenajā lomā. Ieeja koncertā – brīva.

Tā ir romantiska, muzikāla novele par 18.gadsimta Venēciju. Aizraujošs stāsts par itāļu operu Venēcijā, ar sv.Marka katedrāli un Dodžu pili fonā, ar karnevāla spožumu, neizbēgamajām intrigām un mīlas pārdzīvojumiem. Bet stāsta centrā viņš - neparasti augstās balss īpašnieks Orlando, kam dzīve sagādājusi tik daudz ciešanu un laimes. Skatītājus gaida satikšanās ar brīnišķīgiem mūziķiem. Tie ir kontrtenors Sergejs Jēgers, soprāne Jolanta Strikaite-Lapiņa, baroka vijolniece Agnese Kanniņa-Liepiņa, kontrabasists Jānis Stafeckis un ģitārists Vladimirs Kudrins. Koncerta programmāskanēs Antonio Vivaldi, Klaudio Monteverdi, Georga Frīdriha Hendeļa, Džulio Kačīni un Antonio Loti mūzika.

Sergejs Jēgers (dz. 1979) kontrtenors. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents 2005. gadā beidzis maģistrantūru Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesora Kārļa Zariņa. Koncertējis un papildinājis meistarību Šveicē un Francijā. Ārpus Latvijas koncertējis Vācijā, Lielbritānijā, ASV, Kanādā, Spānijā, Somijā, Portugālē, Itālijā, Zviedrijā, Ēģiptē, Nīderlandē, Francijā u.c.

Pirms koncerta plkst. 19.00 notiks jau par tradīciju kļuvušais pilsētas svētku ekumēniskais dievkalpojums Līvānu kultūras centrā, kas tradicionāli ievada pilsētas svētkus. Kopīgai lūgšanai par Līvānu pilsētu, novadu un tā iedzīvotājiem vienosies visu konfesiju garīgie līderi un novada iedzīvotāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu