Pēc kaunpilnā zaudējuma Anglijas izlases treneris atstāj savu amatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc pasauli šokējušā Anglijas futbola izlases zaudējuma Islandei Eiropas čempionāta astotdaļfināla spēlē pirmdien amatu atstāja valstsvienības galvenais treneris Rojs Hodžsons. Tikmēr līdzšinējās Eiropas čempiones Spānijas galvenais treneris Visente del Boske pēc neveiksmes savu nākotni atstāja karājoties gaisā.

Anglijas futbola izlase pirmdien vienā no lielākajām sensācijām pasaules vēsturē ar rezultātu 1:2 piekāpās čempionāta debitantei Islandei, bet iepriekšējā finālturnīra fināla atkārtojumā Spānija ar 0:2 kapitulēja Itālijai.

Pēc Nicā aizvadītās Anglijas izlases spēles Hodžsons nolasīja iepriekš sagatavotu paziņojumu, kurā izteicās, ka negatavojas turpināt darbu.

«Es labprāt paliktu uz vēl diviem gadiem, tomēr esmu pragmatisks un saprotu, ka rezultāti ir bizness,» teica 68 gadus vecais speciālists, kurš 2012.gadā amatā aizstāja Fabio Kapello. «Tagad ir laiks kādam citam uzraudzīt šo jauno, izsalkušo un ļoti talantīgo spēlētāju grupu.»

Uzreiz pēc paziņojuma nolasīšanas Hodžsons atstāja preses konferenču telpu, nesniedzot sīkākus komentārus.

Tobrīd premjerlīgas klubu Vestbromvičas «Albion» vadošais Hodžsons amatā tika apstiprināts 2012.gada maijā un jau neilgu brīdi vēlāk aizveda Angliju līdz Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālam, kurā tā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās nākamajai finālistei Itālijai. Savukārt 2014.gada Pasaules kauss futbola dzimtenes izlasei izvērtās par katastrofu, jo tā cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu zaudēja jau pēc pirmajiem diviem mačiem.

Hodžsonam tika ļauts palikt amatā un 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Anglija uzvarēja visās desmit spēlēs.

«Esmu ļoti vīlies par šīs spēles rezultātu,» pirmdien pauda treneris.

«Netikām turnīrā tik tālu cik uzskatīju, ka esam spējīgi. Tas nav pieņemami.»

Hodžsons 2010.gadā aizveda Londonas «Fulham» komandu līdz UEFA Eiropas līgas finālam, kurā klubs piekāpās Madrides «Atletico» vienībai, un tika atzīts par Anglijas labāko gada treneri. Vēlāk vasarā ar Hodžsonu līgumu noslēdza tituliem bagātā «Liverpool» vienība, bet sezona komandai bija neveiksmīga, un 2011.gada janvārī pēc abpusējas vienošanās Hodžons pameta Liverpūles klubu.

Pirms tam kopš 2007.gada amatā bija Kapello, kurš aizstāja pēc Anglijas nekvalificēšanās 2008.gada Eiropas čempionātam aizstāja Stīvu Maklārenu.

Tāpat pirmdien turnīrs noslēdzās arī iepriekšējo divu Eiropas čempionātu uzvarētājai Spānijai, tomēr tās 64 gadus vecais treneris del Boske uzreiz pēc mača straujus lēmumus nepieņēma, sakot, ka viņam vispirms ir jārunā ar nacionālās futbola federācijas prezidentu Anhelu Mariju Viljaru.

«Es nesaku jā vai nē,» preses konferencē par iespējamo amata atstāšanu pauda del Boske. «Viņš mani iecēla amatā. Skatīsimies, kas ir vislabāk Spānijas futbolam.»

2008.gadā Spānija triumfēja Eiropas čempionātā, bet izlases galvenā trenera amatā nu jau aizsaulē aizgājušā Luisa Aragonesa vietā stājās del Boske. Viņš aizveda izlasi līdz triumfam 2010.gada Pasaules kausā un 2012.gada Eiropas čempionātā, tomēr 2014.gada Spānija paklupa, neizkļūstot no Pasaules kausa apakšgrupas.

Pirmdien del Boske uzsvēra, ka Spānijas futbola ēra joprojām nav beigusies.

«Nedomāju, ka ēra ir noslēgusies. Spānijas futbolam ir lieliska struktūra, labas jaunatnes akadēmijas un labi spēlētāji. Mums ir savs stils, ko spēlējam jau daudzus gadus,» uzsvēra treneris.

Zīmīgi, ka Spānija ar Itāliju savā starpā sacentīsies arī 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas sacensību apakšgrupā.

Pirms darba Spānijas izlasē del Boske kopā ar Madrides «Real» klubu divas reizes uzvarēja UEFA Čempionu līgā (2000. un 2002.gadā), kā arī kļuva par divkārtēju Spānijas čempionu (2001. un 2003.gadā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu