Izrādīs sirreālu gaisa deju izrādi bērniem «Flay Trap»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestajā starptautiskajā laikmetīgās dejas festivālā «Vides Deja» sestdien, 9.jūlijā, plkst.22.00 Ropažu kultūras un izglītības centrā (Sporta ielā 2/k.2) izrādīs Dānijas horeogrāfes Esteres Vrobelas veidotu sirreālu gaisa deju izrādi bērniem «Flay Trap». Svētdien, 10.jūlijā, plkst. 17.00 izrāde būs skatāma arī kultūras pilī «Ziemeļblāzma» (Ziemeļblāzmas ielā 36, Rīgā).

«Flay Trap» ir ģimenes izrāde, kas veidota bērniem vecumā no 6 līdz 9 gadiem. Izrāde rada maģisku un sirreālu gaisa deju visumu kombinācijā ar video animāciju. Izrādes «Flay Trap» forma veidota kā glābšanas spēle un piedzīvojums, kuru divas galvenās izrādes varones izdzīvo un pārvar kopā. Bērniem veidotā izrāde ir bagāta ar lidojumiem, deju, akrobātiku un īpašām ilūzijām. Tā atgādina gan veciem, gan jauniem, ka mūsu prātam piemīt īpašs spēks mainīt mūsu realitāti un to, kā mēs šo realitāti uztveram.

«Flay Trap» ir Dānijas grupas «Sparrow Dance» jaunākais projekts. Grupas horeogrāfe Estere Vrobela veido izrādes, kurās kombinē deju ar gaisa deju, akrobātiku un rotaļīgu pieeju telpas četrām dimensijām. Izpildītāji kāpj pa sienām, lido, nepadodas gravitācijai un met sirreālu izaicinājumu mūsu realitātes uztverei. «Sparrow Dance» izrādes ieņem jaunu vietu vai aizpilda veco, lai sniegtu jaunu skatījumu uz pasauli.

Jau sesto gadu pēc kārtas Ropažu novadā no 4. līdz 10. jūlijam, pulcējot vairākus simtus festivāla apmeklētāju un dejas mākslas mīļotāju no visas pasaules, notiks starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls «Vides deja».



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu