Lems par atļauju «Sony Corp» izpirkt Maikla Džeksona daļu ierakstu kompānijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) 1.augustā lems par to, vai atļaut kompānijai «Sony Corp» izpirkt nelaiķa dziedātāja Maikla Džeksona daļu kompānijā «Sony/ATV Music Publishing». Mūzikas kompānija «Warner Music Group» un vairākas mazās ierakstu kompānijas sūdzējušās, ka tādā gadījumā «Sony Corp» nonāktu dominējošā pozīcijā Eiropas mūzikas tirgū.

24. jūnijā «Sony» lūdza EK apstiprināt darījumu, liecina komisijas mājaslapā publicēts dokuments.

EK var vai nu apstiprināt darījumu bez iebildumiem, vai arī uzstādīt noteikumus, kas «Sony Corp» jāievēro. Ja ir pamats uzskatīt, ka darījums varētu kaitēt patērētājiem vai konkurentiem, EK var sākt izmeklēšanu.

«Sony» martā panāca vienošanos par Džeksona daļas izpirkšanu pasaules lielākajā mūzikas izplatītāju kompānijā «Sony/ATV Music Publishing». Tai pieder autortiesības uz lielāko daļu grupas «The Beatles» dziesmu, kā arī «The Rolling Stones», Teilores Sviftas, Farela Viljamsa, Kanjes Vesta un citu mūziķu ierakstiem.

«Tas dotu «Sony» pilnīgu kontroli pār abām biznesa daļām - mūzikas ierakstīšanu un izplatīšanu,» aģentūrai «Reuters» ceturtdien norādīja anonīms informācija avots. «Viņiem piederētu vairāk nekā puse Eiropas tirgus.»

«Vai nu darījums jāaizliedz, vai arī kompānijai jāuzņemas saistības,» tas uzsvēra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu