Ārpolitikas eksperts: Brexit varētu Putinam dot lielākas manevra iespējas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielbritānijas referenduma rezultāts savā ziņā varētu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sniegt lielākas manevra iespējas, jo Eiropas Savienība (ES) kādu laiku būs aizņemta ar «savas mājas sakārtošanu», šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds.

Eksperts skaidroja, ka Lielbritānijas referenduma rezultāts ir salīdzinoši riskanta zīme Baltijas valstīm, tostarp arī Latvijai, jo šis solis ietekmēs drošības sajūtu. Sprūds arī norādīja, ka var jau apgalvot, ka Krievijai šāds solis varētu būt izdevīgs, taču jāatceras, ka tās ekonomika ir atkarīga arī no ES.

«Kas tad beigu beigās pirks Krievijas gāzi? Tas ietekmēs cenas un sitīs pa Krievijas ekonomiku. Putinam jārisina šī brīža situācija un ir skaidrs, ka arī ar Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu viņam nebija tās labākās attiecības. Jāpieņem, ka Putins priecājas par to, ka Kamerons atkāpsies no amata,» sprieda Sprūds, piebilstot, ka ilgtermiņā Krievijai šāda situācija tomēr varētu nebūt izdevīga.

Viņš arī atgādināja par Lielbritānijas spēku atrašanos Baltijas valstīs, taču situācija, lai arī nav dramatiska, varētu kļūt visai sarežģīta.

«Savā ziņā tas paver Putinam stipri lielākas manevra iespējas, jo šobrīd neviens nedomā par ārējām attiecībām, jo jāsakārto pašu mājas,» izteicās eksperts.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā par izstāšanos nobalsojuši 51,9% referenduma dalībnieku, bet par valsts palikšanu ES - 48,1% dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu