Eiroskeptiķu līderis: «Brexit» referenduma iznākums atkarīgs no vēlētāju aktivitātes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas referenduma rezultātus par valsts turpmāko dalību Eiropas Savienībā (ES) izšķirs vēlētāju aktivitāte, ceturtdien atzina eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs.

«Es patiesi uzskatu, ka mums ir ļoti stipras izredzes, es tā tiešām uzskatu,» Farāžs sacīja britu ziņu aģentūrai «Press Association».

«Tomēr viss būs atkarīgs no vēlētāju aktivitātes un tā, ka kūtrie palikšanas atbalstītāji paliek mājās,» sacīja politiķis, ar žurnālistiem runājot pie savas mājas Kentā.

Lielbritānijā ceturtdien notiek vēsturisks referendums par turpmāku dalību ES, kas sabiedrību sašķēlis līdzīgās daļās, un līdz šim nav bijis iespējams prognozēt nobalsošanas iznākumu.

Nobalsot reģistrējies rekordliels skaits britu - 46,5 miljoni, paziņojusi Vēlēšanu komisija. Pēdējās aptaujas rāda, ka Lielbritānijas palikšanas atbalstītājiem ir neliels pārsvars - kopš 15.jūnija veiktās astoņās aptaujās vidējie rādītāji ir tādi, ka 45% balsos par palikšanu ES, pret 44%, bet 11% vēl nav izlēmuši. Tomēr otrdien publicēta 5000 cilvēku aptauja internetā parādīja, ka līdz pat trešdaļai vēlētāju vēl nav pieņēmuši galīgo lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu