Čīle otro gadu pēc kārtas «Copa America» finālā tiksies ar Argentīnu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Čīles futbola izlase trešdien «Copa America» pusfinālā ar 2:0 (2:0) uzveicu Kolumbiju, tādējādi otro gadu pēc kārtas čīlieši titula mačā spēkosies ar Argentīnu.

Pusfinālā spēlē abi vārti tika gūti pirmajās 11 minūtes.

Vispirms spēles septītajā minūtē pēc pretinieku neveiksmīga mēģinājuma izraidīt bumbu ārpus laukumu Čārlzs Arangiss panāca 1:0. Savukārt četras minūtes vēlāk neveiksmīgi nospēlēja kolumbiešu vārtsargs, kura atsistā bumba tika vārtu priekšā nepiesegtajam Hosē Fuensalidam.

Čīliešu pussargs raidīja bumbu tukšos Kolumbijas vārtos, bet atlikušajā laikā kolumbieši nespēja atspēlēties, turklāt otrā puslaika 12.minūtē viņi nonāca mazākumā.

«Ir patīkami atrasties finālā, jo tika uzveikti sarežģīti pretinieki. Padevās labs mača sākums, spēlējām agresīvi un pacietīgi. Tas mums palīdzēja gūt vārtus,» teica Čīles izlases galvenais treneris Huans Antonio Pici.

Negaisa dēļ mača otrais puslaiks sākās divarpus stundas vēlāk nekā paredzēts.

«Šo vairāk nekā divu stundu laikā bija ļoti grūti saglabāt koncentrēšanos. Bijā jāsēž ģērbtuvē un jāgaida,» komentēja Pici.

LETA jau vēstīja, ka otrā pusfinālā Argentīna ar 4:0 sagrāva ASV.

Svētdien finālā spēkosies Čīle un Argentīna, bet sestdien bronzas spēlē ASV tiksies ar Kolumbiju.

«Copa America « ir Dienvidamerikas izlašu turnīrs. Parasti tajā tiek uzaicinātas arī pa divām kaimiņu reģionu izlasēm, taču šogad «Copa America « tiek aizvadīta par godu Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) simtgadei, tāpēc tajā piedalījās ne tikai desmit Dienvidamerikas izlases, bet arī sešas Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) komandas.

Pamatturnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās grupās. Pēc apļa cīņām katras grupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā.

Nākamais «Copa America» turnīrs norisināsies pēc trim gadiem Brazīlijā.

Pērn «Copa America» finālā Čīle un Argentīna pamatlaikā un papildlaikā spēlēja neizšķirti 0:0, bet pēcspēles sitienos uzvaru izcīnīja Čīles futbolisti.

«Copa America» sacensību titulētākā izlase ar 15 triumfiem ir Urugvaja, bet Argentīna atpaliek par vienu panākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu