Plānts liecina, ka neatceroties tikšanos ar grupu «Spirit»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu rokgrupas «Led Zeppelin» solists Roberts Plānts (Robert Plant plaģiātisma lietā par hitu «Stairway to Heaven» liecinājis, ka slikti atceroties dziesmas tapšanas laiku. Plānts sacīja, ka neatceroties tikšanos ar amerikāņu psihedēliskā roka grupu «Spirit», kuras dziesmas «Taurus» kopēšanā ir apsūdzēts.

«Es neatceros gandrīz nevienu, ar kuru tikos,» teica Plānts, izpelnoties smieklus no zālē esošajiem cilvēkiem.

Lietu ierosināja «Spirit» ģitārista Rendija Volfa mantojuma pārvaldītājs Maikls Skidmors. Viņš apgalvo, ka «Led Zeppelin» 1971. gadā iznākušā hita «Stairway to Heaven» sākums esot līdzīgs «Spirit» instrumentālajam skaņdarbam «Taurus», kas nāca klajā 1968. gadā.

«Led Zeppelin» advokāti apgalvo, ka tāda skaņu secība esot bieži izmantota vairāk nekā 300 gadu garumā.

Savukārt apsūdzības puse norāda, ka «Led Zeppelin» dalībnieki esot dzirdējuši «Spirit» dziesmu 1970. gadā, kad abas grupas spēlēja vienā koncertā Birmingemas klubā «Mother's».

«Spirit» basģitārists Marks Andess pagājušonedēļ tiesā liecināja, ka koncertā esot saticis Plāntu un viņi pēc koncerta uzspēlējuši biljardu.

Taču Plānts uzstāj, ka nespējot atcerēties tikšanos pirms vairāk nekā 40 gadiem. «Es neatceros, ka tovakar būtu spēlējuši «Spirit» vai kāds cits, jo pagājis daudz laika,» liecināja dziedātājs.

Roberts Plānts (Robert Plant), Led Zeppelin
Roberts Plānts (Robert Plant), Led Zeppelin Foto: REUTERS/Scanpix

Plānts norādīja, ka pie neatcerēšanās daļēji varētu būt vainīga autoavārija, kurā viņš ar sievu iekļuva pēc koncerta. Abi guva galvas traumas.

«Led Zeppelin» dalībnieki Plānts, Džimijs Peidžs un Džons Pols Džonss tiesā atklāja, ka dziesmas «Stairway to Heaven» sacerēšana sākusies lauku īpašumā iekārtotajā studijā «Headley Grange» Hedli, Anglijā, nevis Plānta vasarnīcā Velsā, kā tika uzskatīts līdz šim.

Kad ģitārists Peidžs nospēlējis dziesmas sākumu, dziesma tapusi «diezgan straujā tempā».

Viņš devies uz blakus istabu, lai sacerētu dziesmas vārdus, ko iedvesmojušas «Lielbritānijas pastorālās ainas».

Tiesā tika atskaņotas dziesmas agrīnās versijas.

Trešdien sāksies zvērināto apspriešanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu