Mitsubishi atjaunos degvielas skandāla ietekmēto auto tirdzniecību

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas autobūves uzņēmums «Mitsubishi Motors Corp.» otrdien paziņoja, ka atsāks pārdot četrus automašīnu modeļus, kurus aptvēris degvielas ekonomijas testu manipulēšanas skandāls.

«Mitsubishi» aprīlī atzina, ka tas gadiem izmantojis nepiemērotu degvielas ekonomijas testēšanas metodi un pagaidām nenosaukti darbinieki manipulējuši ar datiem, lai padarītu atsevišķu automašīnu degvielas patēriņu krietni taupīgāku, nekā tas ir patiesībā.

Otrdien Japānas Transporta ministrija pavēstīja, ka četru ietekmēto modeļu degvielas patēriņš vidēji ir par 11% lielāks, nekā apgalvots.

«Mitsubishi» šo miniautomobiļu tirdzniecību bija apturējis brīvprātīgi saistībā ar skandālu.

«Uzņēmums ražošanu plāno atjaunot jūlijā,» norādīja autoražotāja preses pārstāve.

Miniautomobiļi ir mazizmēra automašīnas ar 660 kubikcentimetru lieliem benzīna dzinējiem, kas ieguvušas lielu popularitāti Japānas tirgū, taču ārvalstīs to panākumi nav bijuši ievērojami.

Divi no šiem modeļiem ražoti Japānas konkurentam «Nissan Motor», kas pirmais atklāja problēmas ar degvielas ekonomijas datiem.

Kā vēstīts, «Mitsubishi» piektdien paziņoja, ka šajā biznesa gadā, kas noslēgsies 2017.gada martā, reģistrēs zaudējumus 50 miljardu jenu (428,6 miljonu eiro) apmērā saistībā ar degvielas ekonomijas testu manipulēšanas skandālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu