34 Lībijas valdības spēku karavīri krituši sadursmēs ar «Islāma valsti»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vismaz 34 Lībijas nacionālās vienotības valdības spēku karavīri otrdien krita un 100 tika ievainoti sadursmēs ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts», gatavojoties galīgam uzbrukumam džihādistu kontrolētajai Sirtes pilsētai.

Tā bija viena no asiņainākajām dienām, kopš Tripolē bāzētajai Nacionālās vienotības valdībai lojālie spēki maijā sāka ofensīvu Sirtes atkarošanai.

Nacionālās vienotības valdība paziņoja, ka kaujas otrdien notikušas vairākos Sirtes rajonos, kur nostiprinājušies džihādisti.

Vēl 29 cilvēki otrdien tika nogalināti un desmitiem ievainoti Garabulli pilsētā, kad tur notika sprādziens ieroču noliktavā pēc kaujinieku un bruņotu iedzīvotāju sadursmēm.

Sirtes krišana būtu liels trieciens «Islāma valstij», kas pēdējā laikā cietusi neveiksmes Sīrijā un Irākā, kur vietējie spēki un ASV vadīta koalīcija pastiprina ofensīvu pret šā grupējuma pozīcijām.

Ofensīvā Sirtes atkarošanai ir krituši apmēram 200 nacionālās vienotības valdībai lojālo spēku karavīri un nezināms skaits džihādistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu