Fotostāsts: Cerību pilnās brazīliešu sinhronās peldētājas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Brazīlijas sinhronās peldēšanas komandas dalībnieces, kad augustā pirmo reizi Dienvidamerikā risināsies Riodežaneiro olimpiskās spēles, plāno sašūpot ūdeni.

Brazīlijā pārliecinoši populārākais sporta veids ir futbols, kam seko volejbols. Bet astoņas brazīliešu daiļā dzimuma pārstāves, cenšoties parādīt lielisku sniegumu, valstī cer pacelt interesi par sinhrono peldēšanu. Daudzi to uztver vien kā bezrūpīgu deju ūdenī.

«Tas ir viens no grūtākajiem sporta veidiem,» aģentūrai «Reuters» sacīja viena no Brazīlijas sinhronās peldēšanas komandas dalībniecēm Marija Eduarda Makuči.

No pirmdienas līdz sestdienai 21 gadu vecā Riodežaneiro iedzīvotāja Makuči un viņas kolēģes pavada fitnesa zālē, pilda stiepšanās vingrinājumus un uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Tāpat pilnveido peldēšanu un horeogrāfiju, tam veltot astoņas stundas dienā.

Brazīlijas sinhronās peldētājas centīsies sīvi konkurēt ar Krievijas izlasi, kura ilgu laiku dominējusi šajā sporta veidā. Tāpat spēcīgas ir Ķīnas, Spānijas un Ukrainas komanda, no kurām Rio gaida spēcīgu sniegumu.

2015. gadā pasaules čempionātā ūdens sporta veidos Brazīlijas izlase iekļuva labāko 12 komandu skaitā un vismaz tādu pašu sniegumu cer sasniegt pašu mājās rīkotajās olimpiskajās spēlēs.

Makuči ar savu 20 gadus veco pārinieci Luisu Borgesu cer iekļūt pāru sacensību fināla stadijā, kurā ir mazāka konkurence. Abas sportistes ar patīkamu satraukumu gaida savu debiju olimpiskajās spēlēs.

«Dalība olimpiskajās spēlēs ir katra sportista sapnis, bet cīņa par augstām vietām to padara vēl iedvesmojošāku,» pastāstīja Makuči.

Abas partneres ar sinhrono peldēšanu sāka nodarboties pirms astoņiem gadiem. «Es jau biju laba peldētāja un ūdenī jutos kā mājās, bet šis sporta veids to padarīja aizraujošāku - mūzika, estētika,» teica Borgesa.

Sinhronās peldētājas cer, ka viņām būs sekotājas jaunajā paaudzē. «Es mīlu šo sporta veidu,» atklāja Borgesa. «Un ceru, ka arī citas meitenes to iemīlēs.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu