Britu politiķe atsauc atbalstu «Brexit» kampaņai «naida un ksenofobijas» dēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas politiķe Saīda Varsi pirmdien paziņojusi, ka vairs neatbalstīs kampaņu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), jo to raksturo «naids un ksenofobija».

Varsi intervijā laikrakstam «The Times» sacīja, ka šādu lēmumu pieņēmusi kāda plakāta dēļ, ko pagājušajā nedēļā atklāja britu eiroskeptiķu Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) līderis Naidžels Farāžs.

Plakātā redzama patvēruma meklētāju rinda uz Slovēnijas robežas ar uzrakstu «Lūzuma punkts».

«Tas «lūzuma punkta» plakāts man patiešām bija lūzuma punkts, lai pateiktu - «es vairs nevaru to atbalstīt»,» paziņoja Konservatīvās partijas politiķe un musulmaniete Varsi.

«Vai mēs esam gatavi stāstīt melus, izplatīt naidu un ksenofobiju, lai tikai uzvarētu? Man tas ir solis par tālu,» viņa piebilda.

Svētdien gan izstāšanās atbalstītāji, gan pretinieki atsāka kampaņas pasākumus, kas tika apturēti saistībā ar parlamenta deputātes Džo Koksas slepkavību.

Koksas slepkava Tomass Meirs sestdien tiesas priekšā pavēstīja: «Nāvi nodevējiem, brīvību Lielbritānijai.»

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns nodēvēja izstāšanās nometnes plakātu par pretīgu un zemisku, ko Farāžs noliedza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu