Erdoans par «Radiohead» incidentu: «Vainīgas ir abas puses»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans nopēlis islāmistu uzbrukumu grupas «Radiohead» faniem ierakstu veikalā Stambulā, kur tika svinēta jaunā albuma «A Moon Shaped Pool» iznākšana. Aptuveni 20 vīriešu grupa lamāja un sita mūzikas veikala «Velvet IndieGround» apmeklētājus un darbiniekus par alkohola lietošanu musulmaņu svētā mēneša ramadāna laikā.

«Šoreiz vainīgas ir abas puses,» pirmdien teica Erdoans. «Ramadāna laikā nav pareizi iesaistīties publiskās aktivitātēs, un tikpat nepareizi ir izmantot rupju spēku.»

Islāmisti izdemolēja veikalu un izdzenāja svinības par godu jaunā «Radiohead» albuma iznākšanai.

Kautiņa laikā uzņemtajos video redzams, kā uzbrucēji mētā bāra galdus un demolē veikalu. Viens no uzbrucējiem redzams kliedzam: «Mēs jūs nogalināsim, izdzimteņi!»

Viena persona redzama ar asiņojušo galvu, kurai iesists ar pudeli.

Nākamajā dienā simtiem cilvēku Stambulā protestēja pret uzbrukumu «Radiohead» faniem. «Plecu pie pleca pret fašismu!» skandēja protesta dalībnieki. Viņi arī dēvēja Erdoanu par «zagli» un «slepkavu».

Turcijas prezidents Tajips Erdoans
Turcijas prezidents Tajips Erdoans Foto: REUTERS/Scanpix

Policija izmantoja asaru gāzi, ūdens lielgabalu un gumijas lodes, lai izdzenātu protesta dalībniekus.

Erdoans nopēla protesta dalībniekus, kuri «izmantojuši šo nelaimīgo starpgadījumu», lai kritizētu viņa valdību.

Savukārt opozīcijas mediji norāda, ka uzbrukums atspoguļot reliģiski konservatīvo Turcijas iedzīvotāju tolerances trūkumu pret citādiem uzskatiem. Vairums Turcijas iedzīvotāju ir musulmaņi, lai gan oficiāli tā ir sekulāra valsts.

Svētdien policija ar gumijas lodēm un asaru gāzi izdzenāja LGBT atbalsta pasākumu Stambulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu