Pētījums: 54% vecāku ar saviem bērniem ir pārrunājuši ar seksualitāti saistītus jautājumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA, AP/Scanpix

Vairāk nekā puse aptaujāto vecāku (54%) ar saviem bērniem ir pārrunājuši ar seksualitāti saistītus jautājumus, TVNET pastāstīja pētījuma «Ko domā vecāki: Pētījums par Latvijas vecāku attieksmi un zināšanām par seksuālo izglītību» autori SKDS.

Pētījums liecina, ka 20% vecāku ar savu bērnu viņam aktuālus jautājumus par seksualitāti nav pārrunājuši. Savukārt 65% vecāku uzskata, ka bērnam ir svarīgi pārrunāt ar viņiem jautājumus, kas saistīti ar seksualitāti, bet 69% norādījuši, ka viņu bērns zina - ar šiem jautājumiem var vērsties pie vecākiem.

Tikai 10% vecāku uzskata, ka viņu bērns ar sev aktuāliem ar seksualitāti saistītiem jautājumiem pie viņiem nevar vērsties, turklāt 14% norādījuši, ka viņu bērnam nav svarīgi šīs tēmas pārrunāt ar vecākiem.

Pētījumā aptaujāti 614 cilvēki vecuma grupā no 18-74 gadiem, kuriem ir vismaz viens nepilngadīgs bērns. Pētījumu SKDS veica šī gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu