Pēc traģiskās apšaudes ASV geju klubā, «Golden» Rīgā nepastiprinās apsardzi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienas bārs-klubs «Golden» Rīgā pēc ziņām par traģisko apšaudi ASV, kur 12.jūnijā Orlando geju klubā gāja bojā 49 cilvēki, neplāno pastiprināt apsardzi, norāda «Golden» vadītājs Maigurs Skangalis. Proti, kluba «Golden» apsardze un iekšā laišanas kārtība turpinās darboties iepriekš plānotā režīmā.

«Pat pieckāršojot apsardzi, bez valsts drošības iestāžu sniegtās palīdzības nebūs iespējams apturēt psihiski nelīdzsvarotu, ar ieročiem vai sprāgstvielām bruņotu personu. Viss, ko mēs varam, ir cerēt, ka Latvijas drošības struktūras identificēs potenciālos noziedzniekus, vēl pirms tie sarīko masu slaktiņu, neatkarīgi no izvēlētās vietas,» atzīmē Skangalis.

Jau vēstīts, ka svētdien, 12.jūnijā, notikušais slaktiņš ir asiņainākais šāda veida noziegums ASV mūsdienu vēsturē.

Kā liecina publiskā informācija, bāra-kluba «Golden» galvenā mērķauditorija ir cilvēki ar Latvijas sabiedrībai neraksturīgi brīviem uzskatiem. Bārs-klubs «Golden» ir vieta, kur izklaidēties LGBT kopienai. Viens no bāra-kluba «Golden» mērķiem ir pulcēt tolerantus cilvēkus, kuri ir iecietīgi pret citu cilvēku pārliecību un uzskatiem.

Bāru-klubu «Golden» pārvalda SIA «Baltic Sun», kas pērn apgrozīja 314 165 eiro un nopelnīja 22 261 eiro. SIA «Baltic Sun» dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2988 eiro. «Baltic Sun» īpašnieki ir Skangalis - 33,33% un Vācijas valstspiederīgie Rafaels Lates - 33,33% un Jozefs Ruhīrs - 33,33%, liecina «Firmas.lv» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu