No basketbola izlases kandidātu saraksta svītro Laksu un Lejasmeieru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis no valstsvienības kandidātu saraksta pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra piektdien svītrojis Mārtiņu Laksu un Dāvi Lejasmeieru.

Latvijas izlase Serbijā gaidāmajai olimpiskajai kvalifikācijai turpinās gatavoties 16 spēlētāju sastāvā.

Komanda piektdien atgriezās mājās no divām pārbaudes spēlēm pret Franciju, kurās tika gūta uzvara un piedzīvots zaudējums. Trešdien, spēlējot aiz slēgtām durvīm, Latvija uzvarēja ar 76:75, bet ceturtdien, jau ar skatītāju klātbūtni, francūži revanšējās ar 89:72.

«Paldies par līdzdalību pateicām Mārtiņam Laksam un Dāvim Lejasmeieram. Esmu pārliecināts, ka treniņi un spēles Francijā abiem būs devuši vērtīgu pieredzi,» Bagatska teikto citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). «Abi palīdzēja komandai kļūt stiprākai. Diemžēl esam spiesti pieņemt sāpīgus lēmumus un samazināt turpmākajos treniņos iesaistīto spēlētāju skaitu, lai darbs būtu produktīvāks un varētu koncentrēt uzmanību uz pamatspēku iespēlēšanu».

Laksa aizvadīto sezonu spēlēja Latvijas čempionvienībā «Valmiera»/ORDO, bet Lejasmeiers kļuva par Zviedrijas čempionu, pirmo sezonu pārstāvot Sēderteljes «Kings» komandu.

Svētdien izlase sāks treniņnometni Liepājā, kur komandai pievienosies Jānis Strēlnieks, Jānis Timma un Ojārs Siliņš, kā arī ierindā atgriezīsies Žanis Peiners.

Ainara Bagatska trenētā komanda uz Franciju devās 14 spēlētāju sastāvā. Neilgi pirms izbraukšanas sastāvā notika izmaiņas, jo ceļā nedevās Peiners, bet viņa vietā tika iekļauts Kaspars Vecvagars. Peineram pēc stomatoloģiskas procedūras dažas dienas bija jālieto antibiotikas, tāpēc viņš palika mājās.

Latvijas basketbola izlases kandidāti

Vārds un uzvārdsPoz.Aug.Dzim.Klubs 2016
Jānis Strēlnieks1.1911989Brose Bamberg (GER)
Kaspars Vecvagars1.1931993Žalgiris (LTU)
Ingus Jakovičs1.1861993VEF Rīga
Žanis Peiners1./2.2031990BK Ventspils
Aigars Šķēle1./2.1921992Valmiera/ORDO
Dāvis Lejasmeiers1./2.1921991Sodertalje Kings (SWE)
Dairis Bertāns2.1931989Dominion Bilbao (ESP)
Jānis Blūms2.1901982Avellino (ITA)
Jānis Bērziņš3.2011993VEF Rīga
Mārtiņš Laksa3.1981990Valmiera/ORDO
Jānis Timma3./4.2011992Zenit (RUS)
Ojārs Siliņš3./4.2021993Grissin Bon (ITA)
Mareks Mejeris4.2071991Elan (ESP)
Rolands Šmits4.2071995Fuenlabrada (ESP)
Kaspars Bērziņš4./5.2131985Zenit (RUS)
Rolands Freimanis4./5.2081988Kalev/Cramo (EST)
Mārtiņš Meiers5.2081991VEF Rīga
Anžejs Pasečniks5.2121995

Latvijas izlase trešdien Liepājā pārbaudes mačā spēlēs ar Tunisijas izlasi. Divas dienas vēlāk komandai ar tiem pašiem pretiniekiem gaidāms mačs bez skatītājiem.

Pēdējās divas Latvijas izlases pārbaudes spēles notiks «Arēnā Rīga». 27.jūnijā mājinieki tiksies ar Jaunzēlandes komandu, bet dienu vēlāk ar Irānas izlasi. Visi Latvijas komandas pretinieki arī gatavojas olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, taču spēlēs citās grupās.

Latvijas izlase pagājušajā nedēļā Valmierā aizvadīja pirmo treniņnometni, sākot gatavošanos Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiks no 4. līdz 9.jūlijam.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā būs mājiniece Serbija, Puertoriko un Angola. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.

Pagājušajā nedēļā tapa zināms, ka Latvijas izlasei šajā vasarā nepalīdzēs Dāvis Bertāns, kurš šosezon ar Vitorijas «Laboral Kutxa» komandu sasniedza Spānijas čempionāta pusfinālu un ULEB Eirolīgas finālturnīru. Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis norādīja, ka, ņemot vērā spēlētāja savainojumu vēsturi, Bertānam pēc sezonas vajadzīgas vismaz divas nedēļas atpūtai, tāpēc viņam nebūs laika ne kārtīgi sagatavoties, ne iejusties komandā.

Tāpat savainojumu dēļ Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt Kristaps Janičenoks un Ronalds Zaķis, valstsvienībā nebūs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošā Kristapa Porziņģa un Iļjas Gromova, kurš devies uz treniņiem ASV, lai pierādītu savu lietderību NBA draftam, kā arī nebūs Armanda Šķēles, kurš reāli novērtēja savu fizisko kondīciju un nesaskatīja iespējas palīdzēt izlasei. Tāpat no sākotnēji nosauktajiem 25 izlases kandidātiem, uz vietu sastāvā nepretendēs Kristaps Gludītis, kurš nevarēja ierasties uz pirmo treniņnometni Valmierā.

Pērn Eiropas meistarsacīkstēs Latvija pirmoreiz kopš 2001.gada spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam, bet nākamajos trijos mačos piedzīvoja zaudējumu, ieņemot astoto vietu turnīrā. Tomēr Latvija ieguva tiesības piedalīties olimpiskajā kvalifikācijā, jo pie šo turnīru rīkošanas tika Itālija un Serbija, kuras jau iepriekš bija nodrošinājušas tiesības startēt olimpiskajā kvalifikācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu