Spānijas izlase ar dominējošu sniegumu pārspēj Turciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Pašreizējā Eiropas čempione futbolā Spānija piektdien ar dominējošu sniegumu pārspēja Turcijas valstsvienību, nodrošinot sev vietu šī gada kontinenta meistarsacīkšu izslēgšanas spēlēs.

Spānijas izlase Nicā notikušajā spēlē svinēja skaistu uzvaru ar 3:0 (2:0), izrādoties krietni pārāka pār Turciju. Spāņi tika pie otrās uzvaras turnīrā, bet Eiropas čempionātu finālturnīros viņi tagad ir izcīnījuši jau septiņas uzvaras pēc kārtas. Tikmēr Turcija cieta otro neveiksmi turnīrā, samazinot izredzes iekļūt nākamajā sacensību fāzē.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Alvaro Morata, bet reizi precīzs bija Nolito. Morata ir pirmais spēlētājs šajā čempionātā, kurš vienā mačā ir iesitis divus vārtus.

Spāņi, kuri var kļūt par pirmo valsti, kas uzvarējusi četros Eiropas čempionātu finālturnīros, kā arī trīs šādos turnīros pēc kārtas, jau no cīņas sākuma pārņēma iniciatīvu, kā allaž krietni vairāk kontrolējot bumbu. Taču sākumā viņiem labas izdevības izveidot neizdevās, kamēr turki centās pretinieku pozīcijas apdraudēt ar pretuzbrukumiem, kas gan arī cieta neveiksmi. Tuvojoties pārtraukumam spāņi palielināja apgriezienus un savu panāca 34.minūtē, kad pēc Nolito piespēles no soda laukuma precīzi ar galvu sita Morata.

Savukārt vēl pēc trīs minūtēm turku līdzjutēji tika sarūgtināti vēl vienu reizi, jo pēc Franseska Favregasa centrējuma bi kreisās malas, kurā spāņiem piederēja pārsvars, vārtu priekšā pie bumbas pirmais bija Nolito, dubultojot Eiropas čempionu pārsvaru.

Arī otrajā puslaikā notikumus laukumā diktēja spāņi, kuri izveidoja daudz bīstamu momentu, rādot ļoti baudāmu sniegumu. Vienā no šādām epizodēm pēc skaistas saspēles viens pret vārtiem palika Morata, kurš iespēju garām nelaida, panākot jau 3:0.

Spēles beigu daļā vairākas iespējas bija arī turkiem, taču spāņu vārtsargs Davids de Hea šajā mačā tā pa īstam netika apgrūtināts, jo Turcijas izlase mača laikā neizdarīja vienu sitienu, kas lidotu vārtu rāmī.

Spānija turpināja veiksmīgo sēriju pret Turciju, kurai nav zaudējusi jau 52 gadus.

Eiropas čempionātā Spānija piedalās desmito reizi, turklāt iepriekšējos divos turnīros tā ieguvusi galveno trofeju. Tāpat tā triumfējusi 1964.gada sacensībās savās mājās, bet 1984.gadā zaudēja finālā.

Turcija ceturto reizi piedalās Eiropas čempionātā. Labākais rezultāts bija 2008.gadā, kad izdevās sasniegt pusfinālu. Tāpat tā sacentusies 1996. un 2000.gada turnīrā, bet pirms 2004.gada meistarsacīkstēm izšķirošajā kvalifikācijas kārtā piekāpās Latvijai.

LETA jau ziņoja, ka D apakšgrupas otrās kārtas pirmajā spēlē Sentetjēnā Horvātija un Čehija nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:0), horvātiem nespējot nosargāt divu vārtu pārsvaru, bet čehiem punktu izraujot mača izskaņā kompensācijas laikā, kad viņi realizēja 11 metru soda sitienu.

Pēc divām kārtām Spānijai ir seši, Horvātijai četri punkti, kamēr Čehija ir tikusi pie viena punkta, bet Turcija ir tukšā un uz pirmajām divām vietām grupā vairs nepretendē.

Šīs grupas pēdējā kārtā Spānija spēlēs ar Horvātiju, bet Čehija ar Turciju.

Čehijas un Turcijas izlases bija Latvijas pretinieces šī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. «Stade de France» ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

Spānijas izlases sastāvs: Davids de Hea, Huanfrans, Herards Pikē, Serhio Ramoss, Žordi Alva (Sesars Aspilikveta, 81.min.), Fransesks Favregass (Koke, 71.min.), Serhio Buskets, Andress Injesta, Davids Silva (Bruno Soriano, 64.min.), Alvaro Morata, Nolito.

Turcijas izlases sastāvs: Volkans Babadžans, Gekhans Genils, Mehmets Topals, Hakans Kadirs Balta, Džaners Erkins, Ozans Tufans, Selčuks Inans (Junuss Malli, 70.min.), Oguzhans Ezjakups (Oldžajs Šahans, 62.min.), Hakans Čalhanoglu (Nuri Šahins, 46.min.), Buraks Jilmazs, Arda Turans.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu