Klifam Ričardam tomēr neizvirza apsūdzību dzimumnoziegumos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ferdy Damman / AFP

Lielbritānijas prokuratūra ceturtdien paziņojusi, ka nepietiekamu pierādījumu dēļ britu dziedātājam Klifam Ričardam (Cliff Richard) neizvirzīs apsūdzību dzimumnoziegumos pirms vairākiem desmitiem gadu. 75 gadus vecais Ričards, kas savulaik tika uzskatīts par Lielbritānijas atbildi dziedātājam Elvisam Preslijam, nosodīja divus gadus ilgo un plaši publiskoto policijas izmeklēšanu.

Lielbritānijas policija saņēma bargu nopēlumu par to, ka bija devusi raidorganizācijai BBC atļauju filmēt un tiešraidē translēt Ričarda māju no ārpuses, kamēr tajā tika veikta kratīšana. Tādā veidā policija centās nodrošināties pret to, ka BBC varētu ziņot par plānoto kratīšanu, pirms tā notikusi.

Lielbritānijas Valsts prokuratūra ceturtdien paziņojusi, ka lieta pret Ričardu netikšot turpināta. «Prokuratūra rūpīgi izvērtējusi pierādījumus lietā, kas balstīta uz četru vīriešu apsūdzībām par laikā no 1958. līdz 1983. gadam veiktiem seksuāla rakstura noziegumiem,» sacīja prokurors Mārtins Goldmans. «Esam nolēmuši, ka nepietiek pierādījumu, lai izvirzītu apsūdzību.»

Ričards teica, ka esot «priecīgs, ka zemiskajām apsūdzībām un sekojošajai izmeklēšanai beidzot pielikts punkts».

«Es vienmēr esmu uzstājis, ka neesmu vainīgs, esmu pilnībā sadarbojies ar izmeklētājiem un nesaprotu, kāpēc tas prasīja tik ilgu laiku,»

uzsvēra dziedātājs.

«Manu vārdu nosauca vēl pirms manas nopratināšanas. Uzskatu, ka mani izlika kā dzīvu ēsmu,» viņš turpina. «Tā nevajadzētu izturēties pret nevienu nevainīgu cilvēku.»

«Policija no visas sirds atvainojas par papildu raizēm, ko sagādāja mūsu sākotnējā atbilde uz mediju interesi par šo lietu,» atvainojās policija.

Ričards kļuva slavens 50. gados. Viņš ir trešais veiksmīgākais izpildītājs britu mūzikas topu vēsturē pēc grupas «The Beatles» un dziedātāja Elvisa Preslija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu