Džimijs Peidžs noliedz apsūdzības plaģiātismā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu rokgrupas «Led Zeppelin» ģitārists Džimijs Peidžs trešdien tiesā noliedzis apsūdzības, ka 1971. gada hita «Stairway to Heaven» ģitāras partija esot kopēta no citas grupas sacerēta skaņdarba.

Peidžs un «Led Zeppelin» solists Roberts Plānts apsūdzēti plaģiātismā. Amerikāņu rokgrupas «Spirit» dalībnieka Rendija Volfa mantinieki apgalvo, ka «Led Zeppelin» kopējuši «Spirit» instrumentālo skaņdarbu «Taurus».

Peidžs apsūdzību nosaucis par «absurdu». Viņš tiesā liecināja, ka dziesmu «Taurus» pirmoreiz esot noklausījies pirms dažiem gadiem, kad internetā atradis abu dziesmu salīdzinājumu.

Peidzš iepriekš atzinis, ka viņam piederot «Spirit» 1968. gada albums, kas nosaukts grupas vārdā un kurā ietilpst dziesma «Taurus». Taču Peidžs sacīja, ka viņa kolekcijā esot vairāk nekā 10 000 ierakstu un viņš nezinot, kā starp tiem nonāca albums «Spirit».

Volfa mantinieku advokāti cenšas pierādīt, ka Peidžs un Plānts pirms «Stairway to Heaven» sacerēšanas bija dzirdējuši dziesmu «Taurus».

Advokāts Frānsiss Malofijs norāda, ka tas varētu būt noticis 60. gadu beigās, kad abas grupas spēlēja vienos un tajos pašos pasākumos.

Otrdien Malofijs tiesā demonstrēja video, kurā mūziķis abas dziesmas nospēlē uz akustiskās ģitāras. «Led Zeppelin» pārstāvošie advokāti iebilda, ka video neesot bijis pirms tiesas iesniegts kā pierādījums.

Tiesnesis Gerijs Klausners sacīja, ka tas varētu būt iemesls lietas izbeigšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu